FA-kupa: két perc alatt megfordította a meccset, elődöntős az MU

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 19:30
null
Elődöntős az FA-kupában a Manchester United (Fotó: Getty Images)
Alekszandar Mitrovics góljával a második félidő elején még a Fulham vezetett, mégis a házigazda Manchester United jutott be az FA-kupa legjobb négy csapata közé, miután Jadon Sancho ziccere után a „vörös ördögök” büntetőhöz jutottak, és kettős emberelőnybe kerültek, majd két perc alatt fordítva nyertek 3–1-re.

A mérkőzést a Fulham kezdte élénkebben, a hazaiak kapusának, David de Geának már a 3. percben bravúrt kellett bemutatnia Issa Diop fejesénél, ugyanakkor Erik ten Hag együttese is vezethetett volna, ha Wout Weghorst lapos kapáslövése vagy Marcel Sabitzer távoli próbálkozása nem Bernd Leno kezében landol.

Ahogy az elsőt, úgy a második félidőt is nagy helyzettel kezdte a Fulham, ám ezúttal a jobb oldali szöglet után a továbbtett labdára tökéletes ütemben érkezett Alekszandar Mitrovics, aki közelről a kapuba talált.



A hátrány után próbált változtatni Erik ten Hag, de a veszélyesebb csapat továbbra is a londoni volt. Más kérdés, hogy a 70. percben Antony óriási ziccerbe hozta Jadon Sanchót, aki Lenót és egy védőt is elfektetett, majd lövését Willian kézzel mentette a gólvonalról. Az eset miatt a brazilt piros lappal kiállította Steve Kavanagh játékvezető, ahogy a reklamáló és az őt meglökő Mitrovicsot és a vendégek menedzserét, Marco Silvát is a lelátóra küldte.

A megítélt büntetőt Bruno Fernandes magabiztosan értékesítette, majd alig két perccel később már a hazaiaknál volt az előny, amikor Luke Shaw bal oldali beadásából Sabitzer közelről volt eredményes.

WILLIAN ÉS MITROVICS KIÁLLÍTÁSA



BRUNO FERNANDES BÜNTETŐJE


MARCEL SABITZER GÓLJA

A hajrára teljesen elfogyott a Fulham, a 3–1-es végeredményt a 96. percben Bruno Fernandes alakította ki.

A Manchester United az elődöntőben a Brightonnal idegenben csap össze, míg a másik ágon a Manchester City ellenfele a másodosztályú Sheffield United lesz.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester United–Fulham 3–1
(B. Fernandes 75., 90+6. – az elsőt 11-esből, Sabitzer 77., ill. A. Mitrovics 50.)
Kiállítva: Willian (70., Fulham), A. Mitrovics (Fulham, 74.)

KORÁBBAN
Manchester City–Burnley (II.) 6–0
(Haaland 32., 35., 59., J. Álvarez 32., 73., Palmer 68.)
Sheffield United (II.)–Blackburn Rovers (II.) 3–2 (Gallagher 28. – öngól, McBurnie 81., Doyle 90+1., ill. Brereton Díaz 21. – 11-esből, Szmodics 60.)
Brighton–Grimsby (IV.) 5–0 (Undav 6., E. Ferguson 51., 70., March 82., Mitoma 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik