PL: az Everton ellen is vizsgálat indult a pénzügyi szabályok megsértése miatt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 20:53
null
Bajban az Everton? (Fotó: Getty Images)
A Manchester City után az Everton ellen is vizsgálatot indított pénzügyi szabályok megsértése miatt a Premier League erre kijelölt független bizottsága – írja a BBC.

 

A Premier League tabellájának 15. helyén álló, a kiesőzónától csak két pontra lévő, egykor szebb időket is megélt Everton ellen vizsgálat indult a liga független bizottsága által, mert a klub feltételezhetően vétett PL pénzügyi fair play szabályaival szemben.

Egyelőre nem tudni, a vizsgált időszak honnan indul, de egészen biztosan a 2021–2022-es idényig tart. Ennek az évadnak a végén egyébiránt 120.9 millió fontos veszteséget könyvelt el az Everton, míg az utóbbi három évet vizsgálva 372 millió fontos a teljes veszteség.

„A klub határozottan vitatja a szabályszegés vádját, és a független szakértői csapatával együtt teljesen biztos abban, hogy a vizsgált időszakban betartotta az összes pénzügyi szabályt és előírást. A klub több éven keresztül nyílt és átlátható módon tájékoztatta a Premier League-et, és tudatosan úgy döntött egyes pénzügyi kérdésekben...” – olvasható az Everton közleményében.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik