Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva győzelmet hirdetett Mariupolban

888.hu

2022.05.21. 12:30

Az orosz híradások szerint Mariupol február 25-én kezdődött ostroma hivatalosan is véget ért pénteken, miután az Azovsztal acélgyárban magukat elbarikádozó ukrán katonák is megadták magukat az orosz erőknek.

 

A moszkvai védelmi minisztérium szóvivője a TASZSZ állami hírügynökségnek elmondta: Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken jelentést tett Vlagyimir Putyinnak; közölte az orosz elnökkel, hogy a Mariupol felszabadítására indított művelet befejeződött, az és az Azovsztal üzemben lévő ukrán militánsokat teljesen lefegyverezték.

Sojgu április 21-én jelentette Putyinnak az azovi-tengeri kikötőváros „felszabadítását”, hozzátéve, hogy az acélmű bevételéhez még három-négy napra lesz szükség. Az orosz elnök „emberiességi megfontolásból” elrendelte akkor, hogy ostrom helyett tartsák blokád alatt az acélművet. Az Azovsztal 11 négyzetkilométeren elterülő létesítményében hétszintes föld alatti alagútrendszer húzódik.

Igor Konasenkov orosz tábornok jelentése szerint hétfőn az acélműben bekerített ukrán fegyveresek utolsó, 531 fős csoportja is megadta magát.

 

Az Azov alakulat nácijainak úgynevezett parancsnokát a mariupoli lakosok gyűlölete és a városlakók azon vágya miatt, hogy számos atrocitása miatt leszámoljanak vele, egy speciális páncélozott járművön szállították el az üzem területéről.”

– közölte a tábornok.

Konasenkov szerint az üzem föld alatti létesítményei, ahol a fegyveresek rejtőzködtek, teljes egészében az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerültek. Összesítése szerint az Azov és az ukrán fegyveres erők 2439 katonája tette le a fegyvert az Azovsztalban május 16. óta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére