Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit keményen helyretette a német alkancellárt

888.hu/MTI

2022.05.23. 15:30

Az igazságügyi miniszter reagált a német alkancellár azon felvetésére, miszerint az olajembargóról lehessen dönteni Magyarország nélkül is. Úgy véli: a döntések meghozatalakor minden tagország érdekeit figyelembe kell venni.

 

Mint ismeretes, Robert Habeck német alkancellár hétfőn felvetette: Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra.

 

 

Varga Judit elmondta:

 

Sajnos, vannak olyan – zömében baloldali, liberális – politikusok, akiknek az európai politikai felfogása nélkülözi azokat az európai értékeket, amelyek a konszenzus kultúrájára épített, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést jelentik.”

 

„Egy olyan kérdésről, mint az olajembargó, amelyről Magyarország az első perctől kezdve a legőszintébben, a legátláthatóbb módon kommunikált, nem lehet ilyen önkényes és kirekesztő hangnemben beszélni.”
– fogalmazott. Úgy vélte, hogy ebben a kérdésben a „természettudományos szabályoknak” kell érvényesülniük.

 

Magyarország tengerekkel nem rendelkezik, az energiaellátást viszont biztosítani kell, ezért várjuk először a megoldási javaslatokat, és csak utána lehessen áttérni a szankciós javaslatokra. Minden tagország érdekeinek figyelembevételével kell meghozni a döntéseket.”

– hangsúlyozta.

 

A március elején az uniós tagállamok vezetői által elfogadott versailles-i nyilatkozatra hivatkozva elmondta: csak akkor lehet továbblépni az orosz energiát célzó szankciókkal, ha minden ország nemzeti adottságait, illetve saját energiamixéhez való jogát tiszteletben tartják.

Leszögezte, hogy a magyar kormány folyamatosan tárgyalásban van az Európai Bizottsággal. Az olajembargót, az orosz fosszilis energiahordozókról történő európai leválást nemcsak rövid távon, de közép- és hosszú távon is ki kell gondolni – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére