Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Szűcs Gábor

2022.05.23. 21:00

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Egy nappal azután, hogy Kövér László megmutatta Gyurcsánynak a helyes irányt, a pártelnök – a Demokratikus Koalíció minden kreativitását összeszedve – megváltoztatta a borítóképét, mely szerint Orbán Viktor kormánya törvénytelen. A hozzá fűzött leírás ennyiből áll:
„A mikor egy szabad, európai, vigyázó hazáért küzdünk, akkor Orbán törvénytelen, erkölcstelen rezsimje ellen is küzdünk!”
Kicsit olyan ez, mint amikor az általános iskolás rossz gyereket kiosztja az osztályfőnök, aki ezt csendben tűri, majd a szünetben elmondja a barátainak, hogy azért ez a tanár mégiscsak nagyon szemét, és persze a nebulónak van igaza.

Hogy ez mennyire szánalmas, mindenki döntse el maga. Fontosabb kérdés, hogy amiket mond és ír, mennyire rombolják a jogállamiságba vetett közbizalmat, illetve ássák alá az alkotmányos rendet. 2022. április 3-án közel 5,5 millió ember ment el szavazni (a névjegyzékben szereplő választópolgárok több mint 70 százaléka), ezek közül 3.060.706 fő voksolt a Fidesz-KDNP-re. Kiemelkedő részvételi arány, és soha nem látott támogatottság egy párt(szövetség) mögött. A kormány legitimációja tehát megkérdőjelezhetetlen. A DK sikertelenségtől „megrészegült” elnöke szerint a választás nem volt szabad és tisztességes. Érdekes, hogy még a jobboldali elhajlással korántsem vádolható EBESZ is csupa jót írt a magyar választásról szóló „Előzetes megállapítások és következtetések” elnevezésű jelentésében, illetve a húszezer választási megfigyelő – akiket a baloldal delegált a szavazókörökbe – sem talált semmi kivetnivalót a szavazás lebonyolításában. Bármilyen nehéz is lehet ezt az embereket lenéző és minősítgető ellenzéknek elfogadni, a tény az tény: a nemzeti, polgári oldali tiszta, fair küzdelemben, szabad választáson verte rommá az internacionalista moslékkoalíciót.

A jogállam előfeltétele a parlamenti pluralizmus és a szabad, demokratikus választások. Jelenleg az Országgyűlésben 9 párt van és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (mert ugye a baloldali narratíva szerint a kisebbségek IS el vannak nyomva nálunk...). A szabad, demokratikus választások meglétét pedig számos jogforrásunk (köztük az Alaptörvény) garantálja, valamint az EBESZ és a választási megfigyelők, valamint a szavazatszámlálók támasztják alá. Amikor a kormányt a DK-elnök törvénytelennek minősíti, épp a számukra – a szavak szintjén – oly fontos jogállamiság eszméjébe száll bele páros lábbal. Amikor demokratikus folyamatok és legitim szervek létét és minőségét kérdőjelezik meg, valójában az alkotmányos rend ellen uszítanak.

Gyurcsány Ferenc szájából még a baloldali táboron belül is kiemelten visszás az az állítás, miszerint „egy szabad, európai, vigyázó hazáért küzdünk”. És mivel küzdenek, pártelnök úr, vízágyúval és szemkilövetéssel? Az ám a szabad, európai és vigyázó haza, ahol a kormánnyal egyet nem értőket megnyomorítják! Talán nem véletlen, hogy még a legerősebb baloldali pártnak, az (anti)Demokratikus Koalíciónak is csak 15 képviselője foglal helyet a 199 fős parlamentben. Az ellenzék nemcsak a Fidesz-KDNP fölényes győzelmével nem tud mit kezdeni, hanem azzal a ténnyel sem, hogy míg az ő kormányzásuk alatt csődközelbe került az ország, addig most, a koronavírus ötödik hulláma után, háborús helyzetben is 8,2 százalékkal növekedett a magyar GDP – a nemzet tagjai szorgalmának és a kormány rátermettségének köszönhetően. Nem tudnak mibe belekötni, így az ellenzéki kommunikáció odáig süllyedt, hogy az „orbánozás” teszi ki a mindennapjaikat, és ez a „legfőbb” fegyverük. Nekünk pedig addig jó, amíg ez így van, mert addig biztosak lehetünk benne, hogy a hazánk sorsa jó kezekben van, az ország pedig előre megy, nem hátra.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére