Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kemény Dénes a 888-nak: Jobbak vagyunk az olaszoknál, de csak a meccs végén örülhetünk

Jánosy Károly

2022.06.29. 13:00

A lányok sikeréből is erőt meríthetnek a férfiak. A budapesti vizes vb-n magabiztos játékkal verte Ausztráliát a magyar női vízilabda-válogatott, és ezzel az elődöntőbe jutott. A férfiaknak ma este Olaszországot kell legyőzni az elődöntőbe jutáshoz. A 888.hu Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal beszélt az esélyeinkről.

 

888.hu: Az elfogult szurkoló számára egyértelmű, hogy a miénk a jobb csapat, a szakember is osztja ezt a véleményt, vagy ennél azért árnyaltabb a kép?

Kemény Dénes: Egyetértek a szurkolókkal, a miénk a jobb csapat. S ezt nem a kötelező kincstári optimizmus mondatja velem. Tapasztaltabb, harcedzettebb játékosokból áll Märcz Tamás szövetségi kapitány válogatottja. Az olaszok a párizsi olimpián szereplő csapat tagjait szeretnék megtalálni, szóval a játékokon szereplők egy része is szóhoz jut ma este . A mieinket nem az effajta útkeresés jellemzi, erősek és magabiztosak vagyunk.

 

888.hu: A hazai pálya előnyt vagy hátrányt jelent? Sokak szerint a közönség túl nagy nyomást helyezhet a csapatra.

Kemény Dénes: Mindkét megállapításban van igazság. Egyet azért leszögezhetünk, egy jó formában lévő, remekül szereplő csapatnak szárnyakat ad a szurkolók biztatása, kimondottan élvezi a meccset. Mellesleg a közepes vagy annál gyengébb csaptoknak adhat igazán nagy erőt a közönség, hiszen rajtuk nincs felelősség. Akkor van baj, ha az egyébként jó erőkből álló együttesnek nem megy a játék, és a biztatás ellenére is görcsöl, idegeskedik.

 

888.hu: Akkor megnyugodhatunk, hiszen Varga Déneséknek – legalábbis eddig – nagyon jól megy a játék.

Kemény Dénes: Több száz meccsen ültem a kispadon, vagy ötvenszer a Hajós Alfréd uszodában. A hazai pályának megvan a maga pszichológiája, az ezzel járó lelki nehézségeken azonban illik túllépni. A futballisták nyilván jobban megszokták a hazai környezetet, hiszen minden második meccsüket otthon játsszák. A pólóban ez másképpen működik, ráadásul mifelénk mindig ki kell elégíteni a válogatottal szemben támasztott magas elvárásokat. Optimista vagyok, bár csak az olaszok elleni győzelem után nyugodhatunk meg, elvégre egy vízilabda-mérkőzésen az is előfordulhat, hogy gyengébb nyer.

 

888.hu: Melyik négy csapatot tartja a legesélyesebbnek a négy közé jutásra?

Kemény Dénes: Majd holnap megmondom. A viccet félretéve, nehéz erre válaszolni. Annál is inkább, mert ott van például a lesajnált Grúzia, azaz Georgia, amely megizzasztott minket is, és Montenegró csupán egy góllal volt jobb náluk. A mai pólóban már ritka a teljesen esélytelen csapat.

 

888.hu: A futballban is hasonló a helyzet, az Anglia elleni 4:0 is ezt bizonyítja. Gondolta volna, hogy ilyen sikert arat a magyar labdarúgó-válogatott?

Kemény Dénes: Igen, legalábbis a korábbi három mérkőzésen látottak alapján. Igaz, nem ilyen arányú sikerre, de egy- vagy kétgólosra azért számítottam. Marco Rossi az a fajta szakember, aki a játékosai képességei alapján állítja fel a taktikát, és ezt Anglia elleni is remekül alkalmazta. A fia egyébként vízilabdázik, szóval érti és érzi a pólót, ma este azonban aligha neheztelhetünk rá azért, mert szülőhazája válogatottjának szurkol a mieink ellenében.

 

Férfi vízilabda negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 21:00 (M4 Sport)

 

Zalánki Gergő (b) és a georgiai Dusan Vasic Magyarország-Georgia mérkőzésenMTI/Koszticsák Szilárd

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére