Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

888.hu

2022.07.04. 08:00

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár.
Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek

– közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

 

(Photo by Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)

 

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit a Fields közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

 

Nem tudjuk pontosan, hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly.”

– írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

 

(Photo by Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)

 

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz.

 

(Photo by Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)

 

A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket.

A Jyllands-Posten című helyi lapnak nyilatkozó szemtanúk lövésekről számoltak be.

 

 

A hirado.hu szerint a vásárlók közül voltak olyanok, akik a boltokban bújtak el, mások futva tudtak kimenekülni a plázából. Azt írták, hogy a hatóságok már ismerték a támadót, azonban korábban nem követett el ilyen súlyos bűncselekményt.

Az egyik szemtan a következőt nyilatkozta:

 

Épp rendelni akartunk, amikor egymás után négy lövést hallottunk. Azt mondtam a lányomnak, hogy hasaljon a földre. Ezután a mosdóba menekültünk, oda zárkóztunk be. Úgy másfél órán keresztül lehettünk ott. Még soha nem tapasztaltam hasonlót. A sokk hatására kiszakadsz a valóságból, aztán amikor véget ér rádöbbensz, hogy egy mosdó ajtaját könnyen át lehet lőni.”

 

Friss hír: Vélhetően nem terrorcselekmény volt a hét végi, három halálos áldozattal járó koppenhágai lövöldözés – jelentette be a dán főváros rendőrfőnöke hétfőn.

Sajtótájékoztatóján Soren Thomassen elmondta, hogy

 

a 22 éves gyanúsított – akit azóta őrizetbe vettek – egyedül követte el tettét, hozzátéve, hogy a férfi mentális problémákkal küzd.

 

A három halálos áldozat két 17 éves dán, és egy 47 éves orosz állampolgár. A sérültek között két dán és két svéd állampolgár van, őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a hétfő reggeli beszámolók szerint stabil állapotban vannak.

 

II. Margit királynő, Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné vasárnap esti nyilatkozatában összetartásra és törődésre szólított fel, s háláját fejezte ki a rendőrség, az egészségügyi- és mentőszolgálat felé, „gyors és hatékony reakciójukért”. Mint írták, „legmélyebb együttérzéssel” gondolnak az „áldozatokra, a családjaikra és mindenkire, aki érintett a tragédiában”.

Dánia miniszterelnöke, Mette Frederiksen is elítélte a vasárnapi „felfoghatatlan, szívszorító, értelmetlen” eseményeket, s ugyancsak az összetartás és a kölcsönös támogatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A tragédia miatt elhalasztották Harry Styles brit énekes vasárnapi fellépését is, az előadó Twitter-bejegyzésében leírta, „összetört szívvel” gondol Koppenhágára, az áldozatokra és családtagjaikra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére