Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

G. Fodor Gábor

2022.07.06. 15:00

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

 

„bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg
bazd meg bazd meg bazd meg
akkor is csak bazd meg

örökkévalóság”

(Vágtázó Halottkémek: Botrányos probléma)

Van itt egy botrányos probléma: a szocik már kimúltak, és mégis úgy tesznek, mintha léteznének. Ebből fakadnak aztán bizonyos kellemetlen félreértések. Például, hogy megpróbálnak segíteni nekik.

Gerő Nyomozó, a Döglött Akták specialistája, félretéve a liberális dossziét (az aktán jó nagy betűkkel olvasható a nyomozás eredménye: „A LIBERÁLIS ALTERNATÍVA INTÉZMÉNYESEN MÁR RÉG HALOTT”), most kinyitotta a szoci aktát, felújítva ezzel a feledésbe merült magyar szocializmus utáni nyomozást. Mindezt altruizmustól hajtva teszi, önként és ingyen. Ráadásul Gerő Nyomozó nem is szocialista. Nem azért akarja visszahozni az élők sorába a magyar szocializmust, mert hiányzik neki a PÁRT, hanem azért mert Gerő Nyomozó liberális: a kormánypártok elsöprő győzelme után hiányzik neki a politikai alternatíva. Ha pedig nincs politikai alternatíva – mondja –, akkor csonka marad a szabadság. Mivel ez nem jó, ezért nyomoz Gerő Nyomozó.

Gerő Nyomozó szerint identitás(ön)gyilkosság történt, de a halott él. Éppen haldoklik ugyan, de rendőri segítséggel – azaz, ha rendbe tesszük a gondolatait, őrködünk felettük – még visszahozható az élők sorába: elérhető egy „mérsékelt feltámadás” – a nyomozati szakirodalom szerint ilyenkor a halott felül, vagy éppen újra jár.

A nyomozás célja tehát ez: halálra rémíteni a szegény élőket azzal, hogy a halott mégse halott, felül és mozog. Köztünk jár. (Bazd meg, Gerő Nyomozó.)

A küldetés szinte lehetetlen, de Gerő a legjobb. Az általa adott instrukciók visszahozhatnák a halottat az élők sorába. Az aktában talált Gerő Nyomozótól származó feljegyzés valahogy így néz ki:
1, történetet kell mesélni
2, a történet épít identitást
3, mivel azonban a szocik menekülnek saját történeti identitásuk, azaz a szocializmus szó használata elől, így lesznek halottá
4, ha tehát élni akarnak, ne meneküljenek, hanem menjenek elébe és vállalják fel
5, méghozzá úgy, hogy új értelmet adnak az egyébként sok mindennel megterhelt „magyar szocializmusnak”
6, erre azért van szükség, mármint az értelemadásra. mert hogy, hogy nem, vannak választók és a választók választanak
7, lehet hogy ez új fejlemény a szocik számára, de megkerülhetetlen fejlemény
8, kell tehát egy képlet, ami eljut a választókhoz, azok ezt értik és szavazatukkal méltányolják is
9, a képlet legyen egy összeadás (és mivel halott bolsevikokat kellene rábírni az életre, ezért az ismerős képlet formája Lenintől származik)
10, íme a képlet: gondoskodó állam + szabad nemzet = magyar szocializmus.

A nyomozati anyag tehát arról szól, hogy a szocik úgy térhetnek vissza az élők sorába, úgy lehet Magyarországon a bal ismét politikai alternatíva, ha képesek végrehajtani egy 180 fokos fordulatot: a tőke helyett a munkavállalók, az alsó- és középosztály oldalára állnak („gondoskodó állam”), az internacionalista logikát pedig nemzeti elkötelezettségre cserélik („szabad nemzet”), így állna elő egy életképes magyar szocializmus, a jobboldal versenyképes alternatívája. És a halott jár.

Járni ugyan éppen nem kezdett el, de azért felszisszent.

A Döglött Akta felnyitására megszólalt egy halott kém. (Nem halottkém, mert nem az a dolga, hogy megállapítsa a halál okát, hanem egy halott kém: politikailag már nem él, de átjár kémkedni közénk).

Szekeres Elvtárs halott lapokon (Élet és Irodalom) üzent Gerő Nyomozónak (aki egyébként jól tette, hogy szintén ezen a lapon keresztül üzent a síron túlra). Röviden ennyit üzent: bazd meg Gerő Nyomozó, hosszabban: bazd meg / bazd meg / bazd meg. / Miről beszélsz Gerő, /mindig is szocialista voltam, vagyok / és mi már régen is nemzetiek vagyunk, voltunk / és a gondoskodó állam is bele van írva a programunkba / És hogy mennyire értjük az idők szavát / itt van bazd meg / az is bele van írva, hogy digitális állampolgárság.

Vagyis a SZOCIALISTA PÁRTTAL MINDEN RENDBEN VAN. Mindössze annyi a probléma, hogy a választók ezt nem tudják. Ez a kihívás.

A heteken át tartó halottlátó levélváltásban nincs kibontva, de azért mégiscsak felmerült, hogy ha ez a kihívás, akkor kiben is van a probléma. Merthogy itt „elvileg” két opció lehetséges: 1, A Pártban. Nem, bazd meg, ott nincs probléma: A SZOCIALISTA PÁRTTAL MINDEN RENDBEN VAN. Akkor tehát csak egy opció van (ugye érzi a kedves olvasó a finom iróniát, az opciónak akkor lenne értelme, ha legalább kettő közül kellene választani): szóval 1, a választó a hibás.

A nyomorult, aki megint leszavazott Orbánra. Nem értette meg a Szocialista Párt üzeneteit (ahhoz is lusta, hogy elolvassa azt a kurva pártprogramot). Ebből logikailag következik, hogy a választó eleve alkalmatlan arra, hogy választó legyen. Le kellene tehát váltani. Milyen szép idők is voltak azok, amikor úgy választottak a választók, hogy nem is választottak a választók.

Íme, ilyen egy pszichedelikus szoci etno-punk (Szekeres Elvtárs tényleg elkezdett egy sorozatot írni arról, hogy miben lenne más a helyzet ma, ha április 3. után a szocik kormányoznának…). Íme, a vágtázó halott kémek.

Hát akkor ez ennyi.

G. Fodor Nyomozó, az Élő és Jövendőbeli Ügyek specialistája érdeklődve tanulmányozza a kolléga, Gerő Nyomozó aktáját az élő-halott szocikról. A halottról, aki azt hiszi, hogy mindig élni fog, hogy ő egy történelmi szükségszerűség és mint ilyen, mindig is szükségszerűen lesz, volt és lenni fog. Micsoda történelmi tévedés. Az aktán jó nagy betűkkel olvasható a nyomozás eredménye: BASSZÁTOK MEG SZOCIALISTÁK, BAZD MEG ÖRÖKKÉVALÓSÁG.

(G. Fodor Nyomozó elővesz egy még érintetlen aktát, jó nagy betűkkel, megelőlegezve a nyomozás eredményét, csak annyit ír rá: VÁLASZTÓK).

Folyt köv.?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére