Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Horváth K. József

2022.08.08. 13:20

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

 

A hirklikk.hu-n a hétvégén jelent meg a Heti egyenleg aktuális videója, amely azt a címet viseli, hogy „Orbánról elterjedt, hogy bár műveletlen, de okos – ez most megdőlni látszik.” Természetesen a tusványosi beszéd inkriminált részéről beszéltek a résztvevők, amelyben Orbán keveredés elkerülésével kapcsolatos kijelentését – amely arra utalt, hogy nem akarjuk országunkat, hagyományainkat, eddigi megszokott életüket átadni a migránsok képviselte muszlim világ erőszakos, leigázó uralmának – szóval ezért a kormányfőt természetesen a rosszindulatú baloldali liberális-kommunista politikusoktól kezdve az elemzőkön át rasszizmussal vádolták. Erre Orbán Viktor Texasban már megadta a választ:
Magyarországon zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem egyéb, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták.”

 

A lényegnél vagyunk tehát annál is inkább, mert a libernyákokat soha nem nem érdekli a valóság. Orbán beszéde ugyanis Texasban augusztus 4-én hangzott el, a Szentpéteri-Bánó kettős pedig egy augusztus 6-i beszélgetésben vette készpénznek saját értelmezésüket és vonták le belőlük az anyag címéül adott következtetést.

Mint láthattuk, Szentpéteri egy különösen aljas mondatot volt szíves megosztani a nyilvánossággal, amelyben egyetlen tényszerű állítás sincs, a mondat egésze mégis felér a rágalmazással. Bánó pedig műsorvezetőként persze egy mukk ellenvetést sem tett. De hát mit is várjon az ember egy olyan médiaembertől, aki – Stefka István Túléltem, mások belehaltak című, nemrég megjelent könyve rá a legutóbbi bizonyíték (123–128. oldal) – hírhamisítóként írta be magát a hazai sajtótörténetbe.

 

Láthatjuk, Orbán körül mostanában csak úgy hullámzik a rágalom tengere. Elég Gyurcsány „Készülünk” munkacímű, sorozatban íródó Facebook-ciklusára gondolni, amelyben egyebek mellett a szónoklatokban létező átokembernek vége lesz”-féle megfogalmazások olvashatók. Vagy Ujhelyi Pisti aljaskodását is említhetjük, aki szerint le kell cserélni a „csatárt”, mert másképp nem kap pénzt Magyarország az Európai Uniótól. Vagy ott van Róna Péter sajtkészítő kisiparos, akit azzal bíztak meg DK-s elvtársai, hogy az ország háború miatti nehéz gazdasági helyzetének legfőbb okaként a kormányfőt jelölje meg tévés szereplései során (ATV, Heti TV), akinek szerinte mennie kell, hogy uniós jövője lehessen Magyarországnak. Uniós, azaz alávetett, szuverenitásától megfosztott, szolgajövője. Végül ott van Radványi Miklós, Amerikában élő magyar politikai elemző, aki – látva a hazai ellenzék tehetetlenségét és alkalmatlanságát – egyenesen az EU-tól és a NATO-tól várja Orbán hatalomból való eltávolítását.

Hullámzik tehát a rágalom tengere. S a sírásók között ott menetel Bánó András is, aki annak idején úgy próbálta félrevezetni a nyilvánosságot, hogy az Esti egyenleg általa főszerkesztett műsor azt állította, fiatal neonácik fütyülték ki az ünnepi beszéde elmondásához készülődő Göncz Árpádot az 1992-es október 23-i megemlékezésen a parlament előtt, nem pedig az igazi '56-osok. Végül a Sony cég szakértői igazolták, hogy Bánó „eredeti”, kamerából kivett muszterkazetta-felvétele valójában egy vágott, összemontírozott anyagot tartalmazott.

 

Hogy is mondta Orbán Viktor a rágalmakkal kapcsolatban?
„E
zzel vádolni bennünket nem egyéb, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták.”

No komment.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére