Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony benyalta: őszintén beszélt szankciópártiságáról az álKlicskónak

Horváth K. József

2022.08.09. 15:00

Ha az ember azt mondja, hogy Karácsony Gergely megint csúnyán lebukott, akkor ez a megállapítás már alig éri el az ingerküszöböt. A főpolgármester ugyanis közel három éves regnálása alatt már annyiszor állított olyat, aminek éppen az ellenkezője volt igaz, hogy helyében egy hétköznapi magyar ember már régen elásta volna magát szégyenében.

 

Karácsony azonban teflon arccal néz a kamerába és úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Amikor újólag, fehéren-feketén kiderül, hogy ő maga és a teljes baloldal háborúpárti, amikor kiderül, hogy miután Magyarország a béke pártján áll, az szerinte a rossz oldalt jelenti a katonai konfliktusban, amikor bízik abban, hogy az Unió további szankciókat vezethet Oroszországgal szemben, amihez ki tudja zsarolni Magyarország támogatását, mert az uniós forrásokkal való manőverezés révén erre erre rá tudja hazánkat kényszeríteni, akkor erről egy kukkot sem szól az egyébként érdektelen témákról rongyosra használt közösségi oldalán. És akkor is nagyot hallgat, amikor Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök a parlamentben éppen tegnap nagy hangon kéri ki magának, ha a jobboldali megszólalók háborúpártiként beszélnek a baloldalról.

Ami amúgy igaz, Karácsony Gergely ezt őszintén elmondta. Azt hitte persze, hogy Kijev főpolgármesterével, Vitalij Klicskóval beszél, a vonal másik oldalán két orosz humorista volt, az ő csínytevésükről volt szó mindössze.

 

Az Izvesztyija számolt be róla, hogy Vovan és Lexus egy videófelvételt tett közzé a Telegram-csatornáján Budapest főpolgármesterével Vitalij Klicsko kijevi polgármester nevében folytatott beszélgetésükről.

Így van az, ha az embernek ugyanarra a kérdésre többféle válasza van. Ha a magyar választóknak beszél, akkor szebbik arcát mutatja, a háborúellenest. Ha pedig olyan valakivel társalog, aki beletartozik a baloldal külföldi érdekkörébe, mert az Európai Unióhoz vagy Soros Györgyhöz kapcsolható, akkor nem a cinkelt, hanem a valódi kártyát veszi elő, a háborúpártit.

Érdemes elolvasni, mit mondott Karácsony Gergely a két humoristának, akikről azt hitte, hogy személyesen Vitalij Klicsko. Mivel a beszélgetés – tolmács segítségével – angol nyelven folyt, Karácsony angolul egy kukkot sem mondott.

Magyarul viszont – a videófelvétel tanúsága szerint – ezt tudta kinyomni magából:
„A magyar kormány a rossz oldalon áll ebben a konfliktusban és a szankciókat csak nagyon nehezen lehet keresztülvinni. De azért örülök annak, hogy létrejött a szankciós csomag, és Magyarország végül is nem tudta ezt megakadályozni. Ha lesznek további szankciók, akkor az Európai Unió nagy nyomás alá fogja helyezni a kormányt, s mivel éppen a magyar kormány rá van szorulva az európai uniós források megszerzése miatt az Európai Unió támogatására, azért vannak eszközei a Bizottságnak és ezzel az Európai Uniónak, hogy jobb belátásra bírja a magyar kormányt, hogyha további szankciós politikát akar folytatni.”

Önök szerint Tarlós István megmaradhatott volna ilyen kétlelkű, a választókat rendszeresen félrevezető magatartás mellett főpolgármesteri székében?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére