Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koncz Zsuzsa megint Orbánt rugdossa, de bevallani nem meri

Horváth K. József

2022.08.11. 15:15

Azt voltaképpen nehéz megfejteni, Koncz Zsuzsának miért jutott éppen most eszébe Orbán Viktort ekézni.

 

De ahogy Hegedűs Zsuzsának, úgy másoknak is valahogy a tusványosi beszédtöredék mozgatta meg a fantáziáját – sokak szerint inkább megbízóikét –, hogy most a nehéz háborús gazdasági helyzet miatt a gyurcsányisták által folyamatosan szított, fizetett elégedetlenkedés közepette kavarjanak ők is egyet a felháborodás Dobrev főzte ízetlen lecsóján, hadd hergelődjenek általuk is minél többen Orbán ellen.

Mert egyébként mi a fenéért nem a saját fellépéseivel foglakozik egy énekes a forró koncertszezon idején – persze, ha volnának ilyenek –, mi a csudáért lenne neki olyan fontos nagypolitikai kérdésekben állást foglalni? Éppen most.

Ráadásul amolyan sunyi, konczos módon, hogy nem mondja ki a miniszterelnök nevét, csak sejteti, hogy róla van szó. Csak nem azért, hogy a közönség Orbán-rajongó része el ne forduljon tőle? Az ATV-ben pár éve, amikor a Vadvilág című lemeze kapcsán a gyógyszer várbéli elgurulásáról kérdezték, kiről van szó, „vicceskedve” ki is mondta: „Belőlem ezt nem fogod kihúzni.”

 

Az énekesnő előbb az Európai Unió védelmére kelve igyekezett súlytalanná tenni Orbánnak a magyarok érdekében végzett következetes politikáját a Spirit FM Aktuál című műsorában. Kijelentette:
„Nem hiszem, hogy az 500 milliós Európai Unióban a 9 és fél milliós Magyarország fogja megmondani a tutit és fogja megmenteni Nyugat-Európát. Ezek ilyen hangzatos és nagyon blikkfangos megállapítások, belátom, de számomra legalábbis valóságtartalmuk nincs.”

Miért is lenne, ha nem akarunk belesodródni a háborúba, ha meg akarjuk őrizni a magyarok mindennapi életszínvonalát, ha télen fűteni akarunk, mint eddig, s nem fagyoskodni, ahogy annak feltételeit az elhibázott uniós politika a tagországok számára mindenáron meg akarja teremteni? Ezért ellenezzük a gáz- és kőolajbehozatallal kapcsolatos szankciókat, a globális minimáladó bevezetésért pedig azért, hogy megőrizzük a munkahelyek tíz- és százezreit.

 

Lehet, hogy Koncz Zsuzsa számára ezeknek nincs valóságtartalma, de közel tízmillió magyar számára nagyon is van. S Orbán Viktornak tízmillió magyarhoz kell igazítani politikáját, nem Koncz Zsuzsához, akivel – a műsor facebookos beharangozójához írt komment szerint – a Kádár-rendszer tér vissza. Azt meg felejtsük el, hogy Koncz Zsuzsa szereplésének beharangozója mindössze két-három olvasót késztetett hozzászólásra. Mintha ők is elfelejtették volna Bródy János elvbarátját.

A másik Orbánt ekéző gondolat természetesen a migrációval, pontosabban a fajok keveredésével kapcsolatos megállapítás miatt buggyant ki belőle.

„Tehát nem lehet kategorikusan kimondani, hogy az emberiség, mint az emberi faj, nem tud egymás mellett élni, nem tud egymással élni. Ezek a mostani kijelentések mintha valami ilyesmit akarnának megfogalmazni, hogy itt valakinek valamiféle szempontból előnye van.”
Magyarán Koncz Zsuzsának nincs kifogása az erőszakosan Magyarországra betörni akaró migránsok ellen, akikkel szemben szerinte az országlakóknak „előnyük van”. Tudjuk, ahogy módjukban állna, azonnal fölszámolnák a keresztény kultúránkat, a hagyományos magyar életünket. Ezért aztán – mint már utaltam rá – sunyi, konczos módon csak utalgat Orbán általa inszinuált rasszizmusára, remélve, hogy az emberek majd azt gondolják, amit ő sugall.

 

Erre mondta Orbán Viktor Texasban:
„Magyarországon zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem egyéb, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták.”

Koncz persze nem állította, hogy Orbán rasszista, antiszemita lenne, de nem felejtett el utalgatni rá.

Hogy Orbán Viktor válasza fényében mi jut erről az emberek eszébe, azt majd ki-ki eldönti magában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére