Zsolnay Piknik

2022.05.19. 18:38

Pizzát és cukorkát is készítenek a hétvégén

M. R.

Fotó: Löffler Péter

Ismét Zsolnay Pikniket tartanak a város kulturális negyedének különböző szabad- és beltéri helyszínein, színpadain május 20–22. között. Kiállítások, koncertek és gyermekprogramok mellett gasztronómiai workshopokra, jógázásra is készülhetnek az érdeklődők. A belépőjegyes koncertek, előadások mellett ingyenes programokkal is készülnek a szervezők. 
 

Fellép az Ónodi Eszter & the Open Pub, Belau, Saya Noé, illetve Deva és a Sárik Péter Trió Falusi Mariannal. Ingyenes koncertet ad az Eliza Bliss Band a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán, a Ginkgo téren a Swing à la Django, Iván Szandra és Jász András is. 
 

A minőségi kelt tészták kedvelői megkóstolhatják Szabi A Pék híres autentikus nápolyi pizzáját május 21-én a Ginkgo téren, 10 és 14 óra között pedig pizzaworkshopon is részt vehetünk, ahol a nápolyi pizza titkaiba nyerhetünk betekintést. Május 21–22-én pedig a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrában hazavihető édességeket készíthetünk. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara is bemutatkozik a fesztiválon a Nyitott Műtermek program keretén belül. Május 21-én és 22-én az érdeklődők betekintést nyeretnek a művészeti hallgatók munkájába, bejárva a festők, szobrászok műtermeit. Május 21-én délután fémműves workshop is lesz, Rózsa Béla vezetésével. 
 

A gyerekeknek is kínálnak programokat, a Bóbita Bábszínház előadása, kesztyűismereti rejtvényjáték, gyerekjóga mellett Khaled-Abdo Szaida író mesél a Mesekuckóban, továbbá látványos kísérleteket mutatnak majd be a Varázsóra programon. A legkisebb piknikezőket Lego-Duplo játszóház várja, a Buborékbűvölő workshopon Molnár Ákos buborékbűvölő jóvoltából közös buborékeregetés közben ismerkedhetnek meg a gyerekek az óriás szappanbuborék készítésének trükkjeivel. 
 

A Művészet a romok között című jótékonysági kiállításra számos hazai kortárs képzőművész küldött műtárgyakat, melyeket a szervezők online aukción értékesítenek, s a befolyt összeget az UNICEF-nek ajánlják fel az ukrajnai gyerekek és családok megsegítésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában