Összefogtak

2022.06.25. 13:40

Társadalmi munkában építettek buszmegállót

Egy új buszmegállót építettek a helyiek a falu belterületén. Haszillóné Lovas Beatrix, Szava polgármestere elmondta, a gyerekek az utóbbi hónapokban az egyik balesetveszélyes helyen lévő buszmegállóra (Szava, bejárati út) szoktak át, ott azonban nincs kiépített buszöböl, csak egy tábla, amit régen a Volán helyezett el itt.

Zs. K.

– A gyerekek nem akartak felgyalogolni a garéi elágazásnál lévőhöz, ez a szalagkorlátos megálló viszont meglehetősen balesetveszélyes, így a Volánnal és a közlekedési hatóság munkatársaival egyeztetett az önkormányzat egy új buszmegállóról – mondta a községvezető. 

Az egymással szemközti buszmegállókat a falunak kellett megépítenie. Az anyagköltséget, mintegy 700 ezer forintot az önkormányzat biztosította, a kivitelezést a közmunkások, helyi önkéntesek, munkagépekkel rendelkező lakosok társadalmi munkában végezték. Az új, temetői megállóval a gyerekeknek biztonságosabb lett a közlekedés, és az időseknek sem kell annyit gyalogolniuk. 

A polgármester hozzátette, a júniusban megváltozó menetrend kedvezően érintette a falut, a Siklósbodony–Garé–Pécs vonalon közlekedő buszok Szaván is átmennek, így több járat szállítja az utasokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!