Közeleg a Zsolnay Fényfesztivál

2022.07.04. 16:31

Ingyenes lesz a parkolás az Árkádban - videó (galéria)

Négy napra ismét Pécs válik a világ fényfővárosává július 7–10. között, ugyanis jön a hatodik Zsolnay Fényfesztivál.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Az ország első és egyetlen fényfesztiváljára százezer látogatót várnak és 120 programmal készülnek a szervezők. Világhírű fényművészek mutatják be munkájuk legizgalmasabb darabjait a látogatóknak, akik olyan kuriózumokat is kipróbálhatnak, mint a fénnyel teniszezés, a fénygraffiti készítése és belemerülhetnek a fényóceánba is.

A fesztiválra érkezőknek sokszor okoz problémát, hogy este hol parkolják le az autókat a pécsi belvárosban. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Árkád is kitárja kapuit, ahol ingyenes lesz a parkolás. Most kiderült, hogy július 7–9-ig 21.00-02.00 óráig, míg vasárnap 19.00-01.00 óráig tart nyitva a bevásárlóközpont tetőparkolója, ahol az esték alatt a kijáratokon a parkolójegyek érvényesítése nélkül van lehetőség a távozásra. Reggelente, az áruház nyitását követően is van lehetőség arra, hogy elhagyják az autókkal a tetőparoklót, de ebben az esetben már a megszokott parkolási díjak lépnek érvénybe. 

Mint megtudtuk, az Árkád este is látogatható lesz, mert itt láthatunk majd fényalkotást, több ezer felfüggesztett LED-golyókból álló fényinstalláció kápráztatja el a látogatókat, de az új pécsi vásárcsarnok külső homlokzata is fényben úszik majd, ahol felfújható virágok idézik fel a csodaszép virágoskertek hangulatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában