Lépésről lépésre halad

2022.08.08. 07:01

Közösségi oldalán válaszolt a kritikákra Jusztinger János, Sásd polgármestere

Több negatív jelzést kapott az elmúlt időben Sásd polgármestere, aki úgy döntött, hogy közösségi oldalán válaszol a lakosok kritikáira.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Számos nagyobb beruházás zajlik, illetve fejeződött be a baranyai kisvárosban. Elkészült a bölcsőde, lassan átadják az uszodát, befejeződött a Dózsa György utca aszfaltozása, és nekiálltak az új fedett piac építésének.

Az elmúlt időben több negatív jelzést kapott a polgármester, aki nem akart szó nélkül elmenni a felvetések mellett, így úgy döntött, közösségi oldalán válaszol az észrevételekre. 

– Ahogy jogászként, úgy polgármesterként is mindig ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a közös dolgainkat tisztán és világosan lássuk. Csak így kerülhetünk a lehető legközelebb az igazsághoz, legyen szó bármilyen ügyről is – említette meg bejegyzésében Jusztinger János. Válaszában kitért az uszoda építésére is, mint írta, ez egy állami beruházás, az állam építi és üzemelteti majd az új létesítményt. Az önkormányzat a telket adta a beruházáshoz, biztosította a közműrákötést, továbbá a kapu és a kerítés építését vállalta, amit teljesített is.

A felújított Dózsa György utca utca avatása és az új városközpont alapkő letétele Sásdon

A piaccal kapcsolatban megemlítette, hogy a korábban elnyert háromszázharmincmillió forint nem volt elegendő a beruházás megvalósítására az elszálló árak miatt, így nagyon közel álltak ahhoz, hogy a projekt meghiúsuljon, és az elnyert pénzt visszafizetésre kerüljön. Sok utánajárásnak köszönhető, hogy a kormánytól pluszforrást, száznyolcvanmilliót kaptak a piac megvalósításához. 

– Azt tapasztalom, hogy néha kifizetődőbbnek tűnik nem csinálni semmit, mert akkor nincs vita. Azokban az években, amikor egy méter járda, út nem épült, nem volt vita azon, hogy miért ott, miért nem máshol épül. Mégsem adom fel, s lépésről lépésre haladunk – írta a polgármester, aki hozzátette, hogy tudja, sok rossz állapotban lévő járdaszakasz van Sásdon, ez annak a következménye, hogy évtizedekig nem volt egyetlen járdafelújítás sem. 

Nehéz idők jöhetnek

A polgármester az áram emelkedésére is kitért a közösségi oldalon publikált írásában. Itt leírta, hogy a lakosság még csak most kezdi érezni a rezsiárak változását, míg az önkormányzatoknál ez már jelentkezett. Példaként írta, hogy a közvilágítás már januártól felment a háromszorosára (500 ezer/hó helyett 1,7 millió forint). Ez a sásdi költségvetésnek az idei évben ötvenmillió forint pluszkiadást jelent. Ebből a pénzből leaszfaltozhatnák az egész Rózsa utcát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!