Nem csak Rambók jelentkezhetnek

2022.08.08. 20:01

Fokozódik a migrációs nyomás, határvadász-toborzás indult Baranyában is

Szerződéses határvadász-toborzás indult el a megyében is, eddig több mint kétszázan érdeklődtek a képzés iránt.

Zsigmond József

Forrás: police.hu

Megbízható, stabil munkahelyre, biztos jövedelemre vágysz? Nálunk megtalálod. Keress akár bruttó 400 ezer forintot, - hirdeti a rendőrség az új szerződéses határvadász-képzését. A magyar kormány még júliusban döntött róla, hogy az újra erősödő migrációs nyomás miatt megerősíti a határvédelmet.

– A szerződéses határvadászok a határ védelmét és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat fogják ellátni. A toborzás július közepétől indult, és már most látszik, nagy az érdeklődés iránta – említette meg lapunknak Heresznyei Zsuzsanna rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának szolgálatvezetője.  

A jelentkezéshez négy kritériumnak kell megfelelni: magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű, 18–55 év közötti nőket, férfiakat várnak, legalább általános iskolai végzettséggel. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelnek, akkor egy jelentkezési egységcsomagot kell kitölteni, melyet bármely rendőrségi szervnél leadhatnak a határvadász-aspiránsok. Ezután indul el a felvételi eljárási folyamat, melyen egészségügyi, pszichológiai, fizikai felmérést kell teljesíteni.

– A fizikainál, bizonyos gyakorlatokat meghatározott idő alatt kell teljesíteni. Egy átlagember számára bőven teljesíthető. Nem kell több hónapig edzeni – válaszolta kérdésünkre Heresznyei Zsuzsanna, mikor arra voltunk kíváncsiak, hogy csak Rambo típusú, erős emberek tudják-e teljesíteni a fizikai feladatokat.

Ha a fizikai, pszichikai, egészségügyi elvárásokat teljesíti a jelentkező, akkor felvételre kerül a Készenléti Rendőrség Határvadász ezredébe, ennek az ezrednek századaiban (Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) teljesít majd szolgálatot. A jelentkezési lapon lehetőség van azt is bejelölni, hogy hol szeretne szolgálatot ellátni a felsorolt a megyék közül, illetve, hogy hol szeretné elvégezni a 160 órás alapképzést, amely vizsgával zárul. Ennek sikeres elvégzése után megkezdődik a szolgálat. A képzés idején már szerződéses jogviszonyban áll, alapilletményt (bruttó 300 ezer forintot), évi 200 ezer forintos cafetériát és különböző pótlékokat, illetve a képzési helyszíneken szállást, ellátást biztosítanak.

Előnyei a kiszámíthatóság, biztos munkahely, három év határozott időre szóló szerződés, amely később újabb három évre meghosszabbítható. Baranyából eddig több mint kétszázan érdeklődtek, főleg Mohács, Siklós térségéből. Volt olyan jelentkező, aki azt mondta, büszkévé teszi, hogy a határt védheti.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!