Hallatlan!

2022.08.11. 07:00

Borzalmas állapotok uralkodnak a pécsi rendelőintézetben (galéria)

Elkeserítő fotókat kaptunk olvasónktól a pécsi Lánc utcai rendelőintézet alsó szintjéről, amikkel kapcsolatban talán csak annyi a megnyugtató, hogy nem a betegforgalmi részeken tapasztaltakat mutatják.

Bóka Máté

A rendelőintézetek fenntartása önkormányzati feladat, így az erre szánt forrásokról, a felújításokról az adott település képviselő-testülete szokott dönteni, Pécsen ez jelenleg a baloldali vezetésű önkormányzat illetékessége lenne. Legutóbb nagy, átfogó munkára 2011-ben került sor az intézményben Páva Zsolt polgármestersége idején. Akkor a Dunántúli Napló azt írta, hogy évi háromszázezer beteg fordul meg a Lánc utcai rendelőintézetben, amely a közel félmilliárdos rekonstrukció nyomán a város legmodernebb rendelője lett. A fejlesztéssel javult a járóbeteg-szakellátás diagnosztikai és telediagnosztikai színvonala, új telekommunikációs rendszert alakítottak ki, az épület energetikai felújításával pedig a fenntartási költségek is csökkentek. 

A legalsó, kiszolgálószintről most olyan fotókat kaptunk, amik elkeserítőek, s bár az itteni helyiségek közvetlenül nem szolgálják a betegellátást, de mégis méltatlanok a rendelőintézet dolgozóihoz. Az irattárat, öltözőket és kiszolgálóhelyiségeket tartalmazó részen több helyen pereg a vakolatról a festék a belső leázások következtében, rozsdásak a fém mosdókagylók, a zuhanyzók állapota rendkívül rossz, a fém öltözőszekrények is kiszolgálták az idejüket. Úgy tudjuk, hogy korábban sem érintette ezt a részt a fejlesztés. 

Ilyen körülmények ellenére végeznek lelkiismeretes munkát az orvosok és a nővérek. Az ügyben kerestük az illetékes baloldali önkormányzatot is, hogy megismerjük az álláspontjukat, valamint számoljanak be a saját, nem az előző városvezetés idején elindított egészségügyi fejlesztéseikről. Egyelőre nem reagáltak. 

A baloldal egyébként folyamatosan támadta az előző városvezetést, azzal nyerte meg a 2019-ben a választást, hogy ők majd szakmai munkát végeznek, az elmúlt három évben azonban nem tettek lépést annak érdekében, hogy a Lánc utcai intézményben tapasztalt helyzet megváltozzon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában