Indulhat a buli!

2022.08.12. 09:00

Programözönnel készülnek a bányásznapokra

Idén is négynapos fesztivált szervez a város a bányásznapok alkalmából.

W. K.

Fotó: Dombóvári Tamás

– Egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a tavalyi, jubileumi rendezvényhez hasonlóan – amikor a 70. születésnapját ünnepelte Komló – ezúttal is már csütörtökön, egy nulladik nappal indul a programsorozat – vázolta a részleteket Polics József, Komló polgármestere. 

A korábban kialakult hagyományoknak megfelelően ezúttal is tartanak koszorúzásokat, megemlékezéseket szeptember első hétvégéjén, és a Szárba szökkenő jövőnk rendezvény is kiemelt eseménye lesz a négy napnak – 2015 óta minden évben az előző esztendőben született, Komlón élő gyermekek nevével jelzett Zsolnay-kalászok kerülnek a Múzeumkertben lévő vitrinekbe, idén is folytatódik a tradíció. 

A város legnagyobb rendezvényét a nulladik napon, szeptember 1-jén, csütörtökön, este Fenyő Miklós-koncert nyitja meg az Eszperantó téren, generációkon átívelő örökzöld dallamokkal szórakoztatva a közönséget. Ezt követően retró parti várja a bulizókat. 

Másnap, pénteken délután örömtánccal indulnak a szórakoztató programok, ezen kívül ritmikus sportgimnasztika és jamzsonglőr-bemutatókat láthatnak az érdeklődők. A CS.Í.T. 17.30-kor koncertezik, majd 19 órától Curtis, azt követően pedig Biga, Dr. BRS és Varga Viktor lép színpadra. A nap a Tornádó Zenekar remek hangulatú utcabáljával ér véget. 
Az ízek utcája is megnyílik a bányásznapokon – a hozzá kapcsolódó nagy sikerű gasztronómiai verseny eredményhirdetését szeptember 3-án 14 órakor tartják. A délután folyamán táncos-zenés produkciók szórakoztatják a közönséget, este Fatima, majd a Don’t Stop The Queen zenél, 21 órakor pedig látványos tűzijátékot láthatnak a rendezvényre érkezők. A napot Kozmix-koncert, majd videódiszkó zárja. 

Vasárnap szintén sportbemutatók, majd rockzenekarok színesítik a délutánt. Vermes Tímea és Götz Attila musicalestje 18.30-kor kezdődik, azt követően Erik retró slágerei csendülnek fel, este a Zaporozsec Zenekar zárja a négynapos komlói rendezvényt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában