Határvadászból rendőrkapitány

2022.08.12. 10:00

A tanulás, az akarat, és a céltudatosság vitte előbbre Riegl Adrián rendőr alezredest (videó)

Zs. J.

Forrás: Police.hu

Baranya Legyél te is határvadász, hirdeti a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy olyan férfi történetét mutatta be, aki pár év alatt határvadászból rendőrkapitány lett.

Riegl Adrián nagyapja is már határőr tiszt volt, így már fiatalkorában az unoka eldöntötte, hogy ő is ezen pályán helyezkedik el. 2001 tavaszán lett határvadász, és szeptember elsején a Siklós Tenkes Határvadász századhoz került, mint határőr őrmester.

– Van egy hitvallásom. Szerintem, manapság az élethosszig tartó tanulás alapozz meg mindent, és ha ehhez céltudatosság,  akarat társul, akkor elég sok mindent elérhet az ember – említette Riegl Adrián.

Elvégezte a rendőrtiszti főiskola átképzőjét, majd 2004 nyarán kapta meg az első tiszti kinevezését, és rá két évre már ő vezette a Siklós Tenkes Határvadász századot. Magyarország 2004-ben lett az Európai Unió tagja, majd három évre rá a schengeni övezethez csatlakozott, mely révén több mint ezer kilométeres határszakaszon szűnt meg, s bele együtt a határellenőrzés.

– 2008. január elsejével a határőrség megszűnt, beleintegrálódott a rendőrségbe. Úgy alakult az életem, hogy 2016-ban a megyei rendőr-főkapitányságra kerültem, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályt vezettem, az állományt java részét a régi Tenkes Határvadász osztagából tevődött össze – mondta Riegl Adrián, akit 2021-ben a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetőjévé nevezték ki.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában