Robog az úthenger

2022.08.14. 15:00

A Bétai elkerülő szakasz fejlesztése is jó ütemben halad

Összességében mintegy másfél milliárd forintnyi útfejlesztés zajlik a városban - dolgoznak a munkagépek a Berek és az Irinyi utcákban, és a Bétai elkerülő út teljes megújítása is nagyon jó ütemben halad.

W. K.

Május végén indultak a Berek utcában a munkálatok, amelynek során egy kilométernyi szakaszon újítják fel az utat. A TOP pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően a négy sávot, buszöblökkel, kapcsolódó vízelvezetőkkel, stb. együtt korszerűsítik.  - A beruházás miatt az érintett szakaszon még egy hónapig kell forgalomterelésekre, - korlátozásokra számítani, a kivitelezés szeptember végére fejeződik be - tájékoztatta lapunkat a részletekről Polics József, Komló polgármestere.  

Egy belügyminisztériumi pályázati  támogatás segítségével - amelyhez a város tizenöt százalékos önrésszel járult hozzá - az egyik legnagyobb helyi közlekedési útvonalon, az Irinyi utcában is zajlik az útfelújítás, ami augusztus végére készül el. Mint azt Polics József kiemelte, ez a beruházás is része annak a fejlesztési programnak, amely szerint a Berek, az Alkotmány, az Attila és az Irinyi utcát az évek során felújítja a komlói önkormányzat.

A harmadik, egyben a legnagyobb aktuálisan zajló útfejlesztés pedig a direkt kormányzati támogatásból megvalósuló Bétai elkerülő út felújítása, amire száz százalékos állami támogatásként több mint egymilliárd forintot kapott a város. - A közel hét kilométeres út teljes megújítása nagyon jó ütemben halad, és várhatóan az év végére el is készül  - fogalmazott a polgármester.

Komló életében kiemelkedő jelentőségű ez a beruházás: tanulmánytervi szintű előkészítése már 2013-ban megkezdődött, és az önkormányzat tulajdonában lévő hatvanöt kilométeres úthálózat jelentős részét, mintegy tíz százalékát érinti. A fejlesztés jelentős szerepet játszik a belváros forgalmának, és ezzel együtt a környezetterhelés csökkentésében: a közel hét kilométeres szakasz felújításával a nagyobb tömegű járművek számára egy új, alternatív útvonal jön létre, tehermentesítve ezzel Komló központját, továbbá megkönnyítve a jelenleg a területen működő gazdasági társaságok megközelítését.

Mindezek mellett még ebben az évben sor kerül a Függetlenség utca burkolatának felújítására is - az épülő Kézilabda Munkacsarnok előtti útszakaszt a múlt héten lezárták, aminek oka, hogy megkezdődött a létesítmény ivóvíz- és a szennyvízhálózatra, illetve csapadékvíz-elvezető rendszerre való rákötése. Ezek a munkálatok augusztus végéig tartanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!