Alig változnak a menetrendek

2022.08.18. 20:29

Egy napra bezárnak majd Pécsen is a bevásárlóközpontok

Augusztus 20-a szombatra esik, így az ünnepi hétvége kevésbé érinti a tömegközlekedés rendjét, míg a bevásárlóközpontok, boltok szombaton zárva tartanak.

Zs. J.

Jelentős utasforgalomra számít a hétvégére a Magyar Államvasutak Zrt., mint lapunkhoz eljuttatott közleményében megemlítette: főként Budapestre utazhatnak sokan az ünnepi rendezvényekre, a Szent Jobb-körmenetre és az esti tűzijátékra. Emiatt felhívják az utazni vágyók figyelmét, hogy érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket a sorban állás elkerülése végett.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcs­időszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően, a vonatok ülőhely-foglaltsága a megújult Elvira keresőn nyomon követhető. A tűzijáték után nagyobb kapacitással indít útnak vonatokat a magyar vasúttársaság, de ezek a többletjáratok nem érintik Baranya megyét, mivel a Magyar Államvasutak Zrt. közleményében felsorolt járatok között nem szerepel baranyai, vagyis Budapestről Pécsre közlekedő vonat.

A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton munkaszüneti napon, 21-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz is különjáratokat indít több városba az esti tűzijáték után Budapestről, de ezek között sem szerepel baranyai település, város. Pécsen a helyi járatú buszok a munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint közlekednek augusztus 20-án, említette meg közleményében a Tüke Busz Zrt.

Augusztus 20-án a nagyobb bevásárlóközpontok, áruházak zárva tartanak, hasonlóan a boltokhoz, dohányboltokhoz. Így, aki a nagyobb hétvégei bevásárlást el szeretné végezni, annak pénteken szükséges megejtenie a bevásárlást. A nemzeti ünnep után vasárnap újra kitárulnak a bevásárlóközpontok, áruházak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában