A lángok ellen

2022.08.19. 15:30

Nem maradunk őrizetlenül, vigyáznak a tűzoltók

K. E.

Szinte az összes hadra fogható baranyai tűzoltó dolgozott csütörtökön a Pécs patacsi részén kialakult, hatalmas károkat okozó bozóttűz eloltásán. Joggal adódik a kérdés olvasóinkban – többen fel is tették – hogy ilyen esetben vajon mi történik, ha máshol is szükség van a katasztrófavédők segítségére, beavatkozására.

– Az ilyen extrém helyzetekben is mindig van egy egység – a patacsi tűz idején egy mohácsi csapat érkezett a megyeszékhelyre – amelyik garantálja az adott körzet biztonságát – tájékoztatta lapunkat Horváth Nikolett tűzoltó főhadnagy, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint érdeklődésünkre kifejtette, a patacsi tűz kitörését megelőzően voltak kisebb szabadtéri tűzesetek a megyében, amiket sikeresen megfékeztek. A nagy erőket igénylő pécsi riasztás után azonban nem kellett máshova vonulniuk a tűzoltóknak. Egyébiránt ilyen esetekre is megvannak a szabályok, több riasztás idején lehetőség van a beavatkozó egységek megosztására, átirányítására.

Horváth Nikolett a bama-nak nyilatkozva elmondta, hogy jelenleg (péntek délután 14,30) már nem a lángokkal küzdenek a beavatkozók, hanem az izzó gócok felszámolásával. Reményeik szerint estére befejezik a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában