Drágul a tömegközlekedés

2022.09.26. 11:30

Többet fizetünk a Tüke Busz elővételi és gyűjtős jegyeiért

Zs. K.

Fotó: AS

Emelkedik az elővételi menetjegyek és az ugyancsak elővételben váltható 10 darabos gyűjtőjegyek ára a pécsi helyi közlekedésben október 1-jétől  – írja közleményében a Tüke Busz Zrt.. A  közszolgálati szerződést érintő díjszabás változást Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Jogi és Ügyrendi Bizottsága 103/2022. (VIII.25.) sz. határozatában módosította.

Az elővételben váltott menetjegy és a mobilon váltható menetjegy 400 Ft.-ba, a 10 darabos, ugyancsak elővételben váltható gyűjtőjegy 3 800 Ft-ba kerül majd. Az autóbuszvezetőnél váltható menetjegy díja továbbra is 500 Ft.

Az összvonalas típusú bérletek és a többi jegytípus ára változatlan marad, ennek az intézkedésnek a célja, hogy az utasokat a bérletvásárlásra ösztönözze – fogalmaznak.

Fontos információ, hogy a társaság hatályos üzletszabályzata szerint menetjegy és gyűjtőjegy nem váltható vissza, az elővételi menetjegyek a különbözet kifizetésével új árú menetjegyekre cserélhetőek. Az utasok számára lényeges hír, hogy az árváltozást megelőzően vásárolt „régi” jegyekkel még egy évig, azaz 2023. szeptember 30-ig lehet igénybe venni a közösségi közlekedést. A társaság arra kéri utasait, hogy a 2022. október 1-je előtt megváltott jegyeket lehetőség szerint még ebben az évben, 2022. december 31-ig használják fel utazásaikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában