Nem égnek lámpák a Krisztina téren

2022.09.27. 13:30

A pécsi városvezetés a közvilágításon kezdi a spórolást?

Zs. J.

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy vajon már a város spórolásának tudható be, hogy napok óta nincs közvilágítás a pécsi Krisztina téren, vagy más magyarázata van a problémának. Hozzátette, hogy az őszi időben hamarabb sötétedik, így elég nehézkes a közlekedés ezen a téren, ahol egy nagyobb bevásárlóközpont, és több kisebb bolt is van, ahová sokan térnek be.

Úgy tudjuk, hogy az E.ON közvilágítási hibabejelentő vonalára érkezett lakossági jelzés a pécsi Berek sétány világítási hibájáról, hogy a Krisztina térig, illetve a Diana téri piacig tartó szakaszán nem működik a közvilágítás. Információink szerint az áramszolgáltató munkatársa a helyszínen ellenőrizte a meghibásodást, és jelentette az üzemeltető, vagyis a pécsi önkormányzat felé e-mailben és telefonon is a problémát. Megkerestük így a Biokomot is, hogy mi okozza a Krisztina téri sötétséget, miért nem működnek a lámpák.

– Hálózati hiba van a Berek sétányon, melynek a pontos beazonosítása zajlik jelenleg. Ha megtörténik a bemérés és tudjuk a hiba pontos okát, akkor megrendeljük a javítást 

– közölte a Biokom lapunkkal.

Pécsett összesen csaknem húszezer közvilágítást szolgáló lámpatest működik, ezek karbantartását, illetve a kiégett lámpák cseréjét a Biokom végzi, mivel kilenc éve a városi cég átvette a közvilágítás aktív elemeinek üzemeltetésével járó feladatokat. Ha valahol nem működik a közvilágítás, akkor azt az interneten a kozvilhiba.hu/hibabejelentes oldalon, illetve e-mailen az [email protected] címen tehető meg. Telefonon is jelezhetjük a problémákat, a 72/502-100 vagy a 80/200-590 számokon, illetve akár személyesen a Biokom központi ügyfélszolgálatán (Pécs, Siklósi út 52.).

– A Biokom az aktív eszközök hibáit, így például egy kiégett lámpát javítja. E mellett előfordulhatnak a hálózattal kapcsolatos meghibásodások (földkábelen fellépő hiba), utóbbiakat az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. javítja. A szervezetek természetesen egymás között egyeztetnek a beérkező hibajelzések kezeléséről – közölte megkeresésünkre az E.ON sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!