A párakapu nyomában

2022.09.28. 18:30

A saját cége után kell takarítania az önkormányzatnak

Bóka Máté

Illusztráció.

Fotó: Frank Yvette

Bár nyilvánvalóan sokan nagyon kedvelik és a nyári hőségben mindenkinek jól esik a felfrissülés, de a Tettye Forrásház Zrt. által üzemeltetett pécsi Széchenyi téri párakapu működésének szó szerint van egy árnyoldala is: gyakorlatilag elszínezi a köveket. 

Olyan mértékben, hogy már a nyár közepén is az lehetett az arra sétálók érzése, mintha mocskos lenne a felület, vagy mintha valamilyen festékkel öntötték volna le a párakapu környékét. A sajátos elszíneződés nagyjából 20-30 négyzetméteres területet érintett, szerdán délelőtt aztán kordonokkal kerítették körbe a térnek ezt a részét és a Biokom munkatársai kezdték el eltüntetni a nyomokat. 

Egyébként működése során különösen a kisgyermekes családoknak arra is oda kell figyelniük, hogy a kezükkel ne nyúljanak hozzá a párakapu által kibocsátott pára alatti kövezet vizes felületéhez, mert azon a cipőtalpakról odahordott kórokozók meglehetősen jól megélnek. Ennek következtében egy kisgyermek hamar a szájához emelve a kezét elkaphat egy hasmenéses betegséget, mindez viszont nem róható el a szolgáltatónak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában