Kosárlabda

2022.09.28. 19:36

Egy jól sikerült házavató: az idő haladtával felőrölte ellenfelét a PEAC

Magabiztos győzelmet aratott a hétközi városi derbin az NKA Universitas PEAC a női kosárlabda NB I. második fordulójában. A Sopron elleni meccshez hasonlóan voltak jó periódusai a PINKK Pécsi 424 csapatának, de Kovács Dénes együttese végül alulmaradt Dávid és Góliát harcában.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Hangosra sikeredett az NKA Universitas PEAC házavatója, ráadásul a szomszédok sem szóltak emiatt, sőt, talán még ők is jelen voltak, ugyanis igencsak sok szurkoló volt kíváncsi a városi derbire.

A találkozót jobban kezdte a házigazda, talán vitte is őket a lendület, de Kovács Dénes az oldalvonal mellett mindvégig próbálta hajtani együttesét, hogy ne kerüljön a PEAC látótávolságon kívülre. Már az összecsapás elején is több hárompontos kísérlete volt a vendégcsapatnak, de ezek túlnyomórészt kimaradtak. Ennek ellenére a PINKK nem adta fel tervét, csakhogy az első negyed végére a hazai klub közben tíz pontos előnyt szerzett.

Mindkét vezetőedzőnek volt mit mondania a szünetben, de a nézők sem unatkoztak ez idő alatt, hiszen a PTE Brass Band húzta a talpalávalót, tovább alapozva a fantasztikus hangulatot.

Az ütközet PINKK pontszerzéssel folytatódott, de az idő haladtával felőrölte riválisát Jovan Gorec alakulata, így egyre kényelmesebb helyzetbe érezhette magát. Így tehát Kovács Dénes számára fel volt adva a lecke a nagyszünetre, ugyanis huszonkettő pontos hátrányról várhatta a harmadik etapot a csapata.

A PINKK próbált tapadni vetélytársára, többek között új nyári szerzeményei révén, azonban támadásban számtalan gyermeteg hiba becsúszott a gépezetbe, így tovább növelte előnyét a kiválóan játszó PEAC. Mindeközben a hazai igazolások, többek között Burdick és Calhoun is bizonyította, hogy velük kapcsolatosan is remek döntést hozott a vezetőség. Mindenesetre egyik együttes sem állt le, így pontokból nem volt hiány a hátralévő időszakban sem.

A párharc utolsó szakaszában azonban már úgy tűnt, hogy a vendégcsapat játékosai elengedték ezt a küzdelmet, de Kovács Dénes az időkéréseivel megpróbált belőlük kihozni mindent. Voltak biztató jelek, ez nem vitás, így nagy kérdés, mire lett volna képes a PINKK Pécsi 424, ha a találkozót egy fokkal fókuszáltabban és szervezetten kezdi. Egy szó mint száz: ebből építkezhet a vendégcsapat, hiszen látszólag rengeteg potenciál van az alakulatban, míg a PEAC egy igencsak ígéretes szezon előtt áll, így Jovan Gorec irányítása alatt idén akár nagy dolgokat is elérhet a csapat.

NKA Universitas PEAC–PINKK Pécsi 424 87–60 (23–13, 26–14, 25–18, 13–15)
Női kosárlabda NB I. második forduló. Pécs, 500 néző. Vezette: Ádám J., Goda, Szilágyi.

PEAC: Lackó 6/6, Wentzel 12/6, Calhoun 23/12, Burdick 7, Kiss V. 10 Cserék: Simon Zs. 3/3, Kaszás-Pap 14, Olawuyi, Szűcs R. 2, Sanchez 10/6., Kötő.

PINKK: Zsivaljevics 22/6, Tenyér 2, Vincze 14/6, Ljubinets 9, Zsilinszki. Cserék: Kovács K. 6, Bojtár, Szücs L. 4, Horváth Zs. 3/3.

Ez következik (10. 01.): ELTE BEAC–PEAC (15.00), DVTK–PINKK (18.30).

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában