Postabontás

2022.10.02. 19:16

Reklámtábla vakítja el az autósokat - hívja fel a figyelmet olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy rendkívül balesetveszélyes jelenségre hívnám fel az illetékesek figyelmét: Pécsett, a Kanizsai Dorottya út egy rendkívül forgalmas útszakasza a városnak. Az út egyik szélén egy világító reklámtábla áll, amelyen mindenféle hirdetés megjelenik, világító betűkkel. A minap szürkületben autóztam az adott útszakaszon, egyszer csak hirtelen elvakította a fény a szemem, olyan volt, mintha hirtelen a szemből érkező reflektorra kapcsolta volna a világítását.

De nem ez történt: a tábla annyira fényesen villog, világít, hogy az zavarja meg a látásviszonyokat. Balesetveszélyes. Nappali fényben is biztos, hogy kellemetlen, mert elvonja a sofőrök figyelmét. Nyilván a reklámtáblának az a célja, hogy felkeltse a figyelmet, de azért nem minden áron! Egyébként is azt gondolom, hogy most, amikor minden a spórolásról szól, amikor a közvilágítás korlátozásával próbálnak sok helyen takarékoskodni, akkor ezeknek az árammal működő reklámtábláknak nincs létjogosultsága. Nem hiszem, hogy bárkinek is hiányoznának, és reklámozni plakátokkal is kiválóan lehet bármit. Ahogy ezt tették is régebben mindenütt.

G. B. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában