Számos bonviván szerepet játszott

2022.10.03. 18:30

Elhunyt Mester István színművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja

A Pécsi Nemzeti Színház tudatta weboldalán, hogy a társulat örökös tagja, Mester István 92. születésnapja előtt nem sokkal, szeptember 30-án elhunyt.

M. R.

A színművész operettekben számos bonviván szerepet játszott, musicalekben és operákban is emlékezetes alakítást nyújtott, a pécsi közönség körében igen kedvelt, ízig-vérig előadóművész volt.

Mester István 1930. október 13-án született Hatvanban, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1954-ben diplomázott. Dolgozott a Kecskeméti Katona József Színházban, illetve az Állami Déryné Színházban. A pécsi teátrum társulatához 1962-ben szegődött, örökös taggá 1990-ben neveték ki. 

Számos Kálmán Imre és Lehár Ferenc műben láthatta a közönség, bemutatkozott Kacsóh Pongrác: János vitézében, valamint Huszka Jenő Gül Babájában is. Tévés produkciókbna is feltűnt, szerepelt a Szomszédok néhány epizódjában is.

A Pécsi Nemzeti Színház társulata 1985-ben Pro Teatro-díjjal jutalmazta sokéves, magas színvonalú művészi munkájáért, amelyet az akkori évadnyitó bemutatón, Kálmán Imre A bajadér című operett premierje előtt vett át. 2007-ben Kálmán Imre-emlékplakettel tüntették ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában