Lehet licitálni

2022.11.29. 18:30

A pécsiek által elhagyott tárgyakat árverezi el az önkormányzat

A pécsi önkormányzat a városlakók, illetve turisták által elhagyott tárgyakat hirdet meg, december közepén lehet rájuk licitálni a Polgármesteri Hivatalban. Akár egy csinos, mások által elhagyott, jóárasított napszemüveggel, vagy kisméretű faszoborral is meglephetjük magunkat karácsonyra. Azt nem tudni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonosa is jelentkezik az adott tárgyért.

Bóka Máté

Fotó: LightField Studios

Egy jogszabály adta lehetőséggel élve az önkormányzat az őrzésében lévő talált tárgyakat elárverezheti. Az ingóságokat a Polgármesteri Hivatal Kossuth tér 1-3. szám alatti épületének földszinti folyosóján december 15-én 13.30 órakor megrendezendő árverés előtt lehet megtekinteni.

Ezek között van Platinum márkájú késkészlet (eredeti csomagolásban), 16 darabos konyhai edénykészlet (szintén eredeti csomagolásban), sport hátizsák, női sportcipő és pénztárca, kis méretű fából készült lószobor, plüss katicás kulcstartó vagy éppen kutyafej formájú gyermek kistáska játékokkal. De akár egy gyermekkabátra is, napszemüvegre, plüss oroszlánra is licitálhatunk. 

A legnagyobb értékű tárgy kikiáltási ára 30 ezer forint, a legolcsóbbakhoz pedig 300 forintért már hozzájuthatunk – persze csak akkor, ha nem alakul ki kemény licitverseny a jelentkezők között. 

A talált tárgyakat egyébként három hónapig köteles megőrizni a városháza akkor, ha nem derül ki, hogy ki volt a tulajdonos – erről korábban már beszámoltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!