Tele a puttonya

2022.11.29. 20:02

Baranya több településére is ellátogat hétvégén a Mikulás

Megyénk több településére már december 4-én, azaz vasárnap érkezik a Mikulás, szeretnék ugyanis, ha minden gyereket otthon találnának, vagy ki tudnának jutni a falvak és városok főterére.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

A baranyai önkormányzatok, intézmények, illetve civil szervezetek idén is szeretnének örömet okozni a településen élő gyermekeknek, így a legtöbb helyen körbejár a város vagy a falu Mikulása. Villányban például vasárnap délután látogat minden gyermekhez a Télapó, akiknek készül egy kis aprósággal is, de előzőleg, már szombaton a Diófás térre is érkezik, hogy az ottani programon résztvevő gyerekek se maradjanak ki a nagy találkozásból. Nagyharsányban szintén már vasárnap látogat el a falu gyermekeihez a Mikulás. Idén már harmadik éve kapják meg így a 16 év alatti fiatalok az önkormányzat ajándékát.

Harkányban évek óta hagyomány hogy legalább tucatnyi Mikulás indul útnak december 5-én délután. Intézményvezetők, civil szervezetek képviselői, önkormányzati képviselők, hivatali dolgozók, sőt még a polgármester is piros ruhát ölt, és házhoz viszi a gyerekeknek a város ajándékát. Siklóson a Siklósi Hagyományőrző Egyesület közreműködésével érkezik a Mikulás a segítőivel. December 6-án 17 órakor először Máriagyűdön, majd a belvárosban, a Mária utcában várja a mosolygós kicsiket és nagyokat. Mágocson is kedden járja az utcákat a nagyszakállú. A város nyolc pontján lehet vele találkozni délután. A gyerekek verssel , mondókával, énekkel és rajzzal is készülhetnek, a Mikulás minden jó gyereknek ajándékkal készül.

Kozármislenyben szintén kedden 15 órától ismét zakatol az ingyenes Mikulás vonat. A gyerekek a Télapó segédjei lehetnek, tehát felszállhatnak az ünnepi vonatra, a Mikulással megjelölt négy állomás egyikén. A Mikulással természetesen a megyeszékhely belvárosban is találkozhatunk, december 6-án délután a Széchenyi téren lepi meg a gyerekeket, 18 órától itt adventi vidám gyerekműsort adnak a Pillangó Drámacsoport tagjai.

Kisvasutazni is lehet a Mikulással

A gyerekek vasárnap a Mecseki Kisvasúton is együtt utazhatnak a Mikulással, 10 és 16 óra között várnak minden vasutazni és a Mikulással találkozni kívánó vendéget (érdeklődni: [email protected] e-mailen lehet). A hosszúhetényi Füsz Tibor, megyénk talán legszebben feldíszített házánál is várja a gyerekeket a Mikulás, december 5-én vagy 6-án, mindkét nap 17 órától este 21 óráig. Az udvart a házigazdák a megszokott módon, de kicsit másképp díszítik fel az idén, és a jelenlegi helyzetre való tekintettel idén csak december 4-től 7-ig lesznek nyitva. Az ünnepi fényárban úszó ház messziről látszik, a hosszúhetényi elkerülő út Komló felőli végén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!