Vb 2022

2022.12.03. 18:15

Aggasztó hírek a brazil válogatottról

Móga Richárd

Fotó: Brazil Photo Press via AFP

Csoportelsőként jutott tovább Brazília, így Dél-Korea ellen léphet majd pályára a nyolcaddöntőben, azonban nem túl rózsás a helyzet.

A bokasérülést szenvedett Neymar az első találkozón sérült meg, azóta pedig még labdás edzésen sem vehetett részt, így közel sem biztos, hogy hétfőn ott lehet a dél-koreaiak ellen.

– Kikaptunk Kameruntól, a portugálok Dél-Koreától, a franciák Tunéziától, az argentinok Szaúd-Arábiától. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Különösen az, hogy ezek nagyon intenzív és kemény meccsek voltak. Nem gondolhatjuk, hogy bármilyen korábbi teljesítményünk megkönnyíti a dolgunkat. Kimondottan óvatosnak kell lennünk, de már azok voltunk a Kamerun elleni meccsen is. Ezt határozottan kijelenthetem – nyilatkozta Tite, a válogatott szövetségi kapitánya.

Neymar bizonytalan egészségi állapota mellett Alex Sandro még mindig lábadozik, viszont Danilo már társaival edzhet. Mindenesetre a dél-amerikai orvosi stáb nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy hétfőn előbbi két futballista is bevethető állapotban lesz. A Kamerun elleni összecsapáson azonban Alex Telles és Gabriel Jesus szenvedett térdsérülést, s mint kiderült, számukra befejeződött a a katari labdarúgó-világbajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!