Idén is megrendezték a nagy múltú versenyt

2022.12.04. 14:17

Fodrászok és kozmetikusok mérték össze tudásukat (képgaléria)

Gyönyörű hajkoronák és sminkek készültek a diákok kezei alatt a december 4-én megrendezett 34. Hesz János és Dudás Ági néni emlékversenyen a Baranya megyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakközép Iskolában.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A nagy múltú szakma és azok képviselői előtt tisztelegve rendezik meg már évek óta a december első vasárnapjára eső megmérettetést. A pandémia miatt 2020-ban elmaradt, 2021-ben pedig digitálisan rendezték meg a versenyt, de ezek sem nem tettek kárt a hírnevében, hiszen idén is rengeteg nevezés érkezett és nagyszámú érdeklődőt vonzott az esemény. 

Vassné Keszler Linda fodrász szakoktató már tíz éve tartja össze ezt a fodrász- és kozmetikuspárbajt, melynek szervezése sokrétű, hiszen már akkor megkezdődik, amikor az elmúlt verseny után levonják a következtetéseket és a tapasztalatokat, hogy a következő alkalommal tanulva ezekből, még gördülékenyebben menjen a szervezés. A verseny kiírására minden év augusztusában kerül sor. Hamar elkezdenek tárgyalni a támogatókkal, a zsűritagokkal is, amelynek eredményeképpen mindig sikerül nagy neveket is bevonni. Idén Ress Károlyt, a többszörös Magyar Mesterbajnok és nemzetközi eredményekkel büszkélkedő fodrászt, valamint Baranyai Vivient, a többszörös magyar és európai fodrászbajnokot sikerült megnyerniük a zsűribe. Mellettük pedig az iskola volt tanulóit is bevonják a bíráló bizottság munkájába.

A fodrásztanoncok három területen, hajfonásban, férfi modern-klasszikus divathajvágásban és a női alkalmi konty készítésésében mérték össze tudásukat. A kozmetikus tanulóknak, pedig mint minden évben egy meghatározott témában kellett elkészíteniük a modellek sminkjeit, ami idén a dzsungel volt.  

Az idei versenyre tizenegy hazai iskolából neveztek nagyon magas létszámmal. A férfi versenyszámban harmincan, a kozmetikusban harmincnégyen, a fonás és a konty készítésben húszan-húszan mérték össze tudásukat. A szervezők azonban szeretnék nemzetközivé tenni ezt a versenyt, ami úgy látszik, hogy sikerül is, hiszen a 2023-as eseményre már Horvátországból és Szerbiából is érkeznek tanulók.

Ennek a nagy múltú versenynek a hozadéka, hogy a diákok találkozhatnak olyan gyerekekkel, akik ugyanolyanok, mint ők. A kisebbek megérzik az ízét a megmérettetésnek és a következő alkalommal már ők is meg akarják mutatni tehetségüket. A rendezvény egyik legfontosabb eredménye pedig a szakmai kapcsolatépítés, a kommunikáció egymással. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!