Sosem érkezett meg

2022.12.04. 21:34

Majdnem kilencmillió forintért adta el a nemlétező tűzifát a pécsi nő

Az interneten keresztül árult tűzifát egy pécsi nő. A pénzt eltette, de a fát nem szállította le.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

A Tatabányai Járásbíróságon tárgyalják december hetedikén annak a 36 éves pécsi nőnek az ügyét, aki 2019. január és 2019. október közötti időszakban különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra. A nő a hirdetésekre jelentkezőtől a megrendelt tűzifa ellenértékének, valamint a házhozszállítás díjának az előre történő megfizetését kérte, melyet többen el is utaltak a megadott bankszámlára.

A kifizetett fa nem érkezett meg a megrendelőhöz, mivel mint a vádiratban írták: a nő a megvételre kínált tűzifával nem rendelkezett, sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt arra, hogy az előre kifizetett megrendeléseket teljesítse.

A nő a bűncselekmény elkövetésével 38, az ország különböző településein élő – köztük két tatabányai – sértettnek okozott kárt. A károkozás összértéke 8 771 500 forint. A legsúlyosabb anyagi veszteség egy albertirsai megrendelőt ért, ahonnan 540 000 forintot utaltak át a pécsi nő bankszámlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!