Szalatnakon és Pécsudvardon

2023.01.27. 18:45

Baranyában két új állomásépületet húz fel a MÁV

Az ország 11 helyszínén, köztük Baranyában két településen – Szalatnakon és Pécsudvardon – épít új, korszerű állomásépületet a MÁV a Magyar Falu Program keretében.

Az ötezer lakos alatti települések vasútállomásainak fejlesztésére a Miniszerelnökség kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A projekt keretében továbbá több vasútállomásra (összesen 229 helyszín) telepít a társaság fedett kerékpártárolókat, utasbeállókat és utcabútorokat, és megújul a statikus utastájékoztatás is. A MÁV célja, hogy a fejlesztéseket a helyi lakosok is magukénak érezzék. A beruházások előkészítése zajlik, az önkormányzatokkal a MÁV már megkezdte az egyeztetéseket. 

 

Az új felvételi épületekben egységes megjelenésű, temperált várótermeket alakítanak ki dinamikus utastájékoztatással, digitáliseszköz-töltési lehetőségével, állomási wifi-szolgáltatással, valamint a szolgálat nélküli helyszíneken kamerás felügyelettel. Az utasforgalmi épületek környezetében elbontják a nem használt, romos melléképületeket, helyükre rendezett zöldfelület és fedett kerékpártároló kerül.

A projektben megújul 13 vasútállomás meglévő utasforgalmi épülete is, ez azonban nem érint baranyai helyszíneket. A legforgalmasabb helyszíneken illetve ott, ahol az önkormányzat is részt vesz a fejlesztésben, egységes kialakítású, korszerű utasmosdó épül, egyes forgalmas állomásokra jegykiadó automatát is telepítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!