Véletlen?

2023.02.01. 07:50

Korányi Dávid a fővárosi adófizetők pénzén utazott Münchenbe, ahol Alex Sorossal találkozhatott

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: az Action for Democracy vezetője egy hivatalos müncheni úton találkozhatott Soros György fiával, pár nappal ezután történt meg az első utalás az AD részéről Magyarországra.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A napokban arról írt az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György új munkahelye, az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy 

a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével. 

Mint köztudott, hozzávetőleg négymilliárd forint érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül – idézi fel a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került dokumentum szerint a dollárbaloldal intézője, Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid összesen nyolc alkalommal tett hivatalos külföldi látogatásokat a 2019–2022-es időszakban. 

Ezek tehát azok az utak, amelyeket Korányi a fővárosi adófizetők kasszájából finanszírozott 

– emeli ki a Magyar Nemzet.

2022. február 18. és 2022. február 20. között zajlott egy biztonságpolitikai konferencia Münchenben, ahol Karácsony Gergely is ott volt. A főpolgármester egy panelben szerepelt az isztambuli és a varsói polgármesterekkel, a videófelvételek tanúsága szerint Korányi tolmácsolt neki.

Ugyanitt jelen volt Alexander Soros is, a milliárdos tőzsdespekuláns fia a konferencia úgynevezett tanácsadó csapatának a tagja volt.

A rendezvény után néhány nappal, 2022. február 24-én  pedig meg is történt az első utalás a Korányi-féle Action for Democracy részéről Magyarországra 

– hívja fel a figyelmet a lap.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában