Az életünk múlhat rajta

2023.02.04. 15:05

A jelzőlámpa ugyan pirosat mutatott a vasúti átjáróban, de a sorompó nem ment le (video)

Videón mutatjuk be, hogy miért érdemes körültekintőnek lenni a vasúti átjárónál.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Csak részben működött komlón, a sportcsarnok közelében lévő vasúti átjárónál a sorompó: ugyan pirosan villogtak a lámpák, de az egyik rúd nem csukódott le. Szerencse, hogy s ofőr éber volt.

Most egy olyan videót mutatunk be olvasóinknak, ahol a piros jelzés ellenére a sorompó nem záródott le, igaz elindult lefelé, de valószínűsíthető, hogy ebben megakadályozta a hatalmas erejű szél.

A videón látszik, hogy a fényjelző pirosan villog, de a sorompó nem zárult le. Feltételezhető, hogy a gépkocsivezető is észlelte ezt, mert nem indult el, és mint a felvételen látszik, jól tette, mivel pár másodperc múlva egy vonat jelent meg. Az eset szombat délelőtt Komlón, a sportcsarnok közelében történt.

Az elmúlt évben több olyan baleset volt, ami vasúti átjárónál történt Baranyában. Sajnos, volt olyan, ami emberéleteket követelt. A rendőrség, többször felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárókat gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel közlekedve is csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. A vasúti átjárón, ha a fényjelző tilos jelzést mutat, vagy a sorompó leengedett állapotban van, meg kell állni, illetve csak akkor hajtsunk át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtünk arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában