Változó forgalom

2023.02.04. 21:40

Útlezárások várhatók a közműmunkák miatt

Két forgalmas környéken is az év végéig tartó, jelentős forgalmi változásokra készülhetünk február 13-ától Pécsen.

Sz. Zs.

Képünk illusztráció.

Fotó: Fehér Gábor

A Petőfi utcának a Kodály körforgalomtól a Kolozsvár utcáig tartó szakaszán öt ütemben dolgoznak a szennyvízvezetékek rekonstrukcióján – teljes útlezárás mellett.
Elsőként a Nagyvárad és József Attila utca (6-os főút) között, április elejéig. A Marosvásárhely utca zsákutca lesz, egyirányú forgalma kétirányúvá válik, megállni tilos szakaszokkal. Egyik irányból, azaz a 6-os útról sem lehet bekanyarodni a Petőfi utcába, és ideiglenesen megszűnik a 6-os főúti jelzőlámpás keleti zebra is. A lezárt szakasz a II-es díjzóna F szektorába tartozik, az ide érvényes bérlettel rendelkezők a szomszédos (3-as) korlátozott várakozási övezetben ingyen parkolhatnak.
Ugyanekkor a Verseny utcában is megkezdik a szenny­vízvezetékek cseréjét: a PVSK-pályával szemközti garázssornál induló felújítás többnyire zöldterületen zajlik, a járdák lezárásával. Az első ütemben az úttestet is átvágják, így február 24-éig az itteni útszakasz déli, majd északi sávján pontszerű lezárásokra számíthatunk, váltakozó irányú forgalommal.
Az önkormányzat és a Tettye Forrásház közleményében kéri az arra közlekedőket fokozott türelemre és körültekintésre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában