Szabálysértés miatt körözték

2023.02.08. 13:36

Baltával támadt az intézkedő rendőrre egy idős baranyai férfi

Aki belép az udvaromba, az élve nem hagyja el - mondta a 66 éves férfi a rendőröknek.

Zs. J.

A kép illusztráció

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 66 éves baranyai férfi ellen.

Az idős férfi lakásán csengettek a rendőrök 2022 szeptemberében, az ok, amiért meglátogatták: szabálysértés elkövetése miatt körözést adtak ki ellene.

A férfi az intézkedő rendőrökkel nem működött együtt, az ingatlant nem volt hajlandó elhagyni, és azzal fenyegetőzött, hogy aki be mer lépni az udvarra, az „onnan élve nem jön ki”.

A fenyegetés miatt a helyszínre a Terrorelhárítási Központ beosztottai is kiérkeztek, akik túsztárgyaló igénybevételével próbálták együttműködésre bírni a férfit, aki azonban továbbra is agresszív magatartást tanúsított, miközben baltát és egy láncot tartott magánál.

Mivel a férfi az intézkedésnek nem vetette alá magát, a rendőrök behatoltak az ingatlanra, ekkor a férfi a baltát felemelte, agresszíven azt kiabálta, hogy megöli a vele szemben intézkedő rendőröket, és megindult feléjük.

Végül a férfi ellen a rendőrök elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak, ruházatának átvizsgálása során egy tapétavágó kést, egy 8 cm pengehosszúságú zsebkést és egy gázsprayt találtak nála.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és sikeresen indítványozta letartóztatását.  A férfi 2023. január 25-ig letartóztatásban volt, azt követően előzetes kényszergyógykezelését rendelték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában