Nem úszták meg

2023.02.08. 20:18

Ortopédcipő-maffia: újabb orvosokat tartóztattak le a nyomozók

Zs. J.

Fotó: ChiccoDodiFC

Nemrég számoltunk be róla, hogy Baranyáig is elértek az ortopédcipő-maffia szervezet szálai. Három baranyai nőt és négy férfit gyanúsítottak meg a múlt héten, hogy ortopédiai segédeszközökkel ügyeskedtek. Most újabb két szegedi orvoson ütöttek rajta a nyomozók. Egyiküket akkor fogták el, amikor egzotikus üdülése után gépe landolt Budapesten, míg a másik orvost síeléséből hazatérve lakásán várták.

A mostani rendőrségi közleményből kiderült, miként működött a bűnszervezett. Az orvosok írták fel a vényeket, többségében olyan emberek adatait felhasználva, akik erről mit sem sejtettek. A beteglistákat – amiket általában különböző szociális intézményektől és idősek otthonától szereztek be – a cégek alkalmazottai küldték el nekik. Majd az ortopéd orvosok vizsgálat nélkül írták fel a recepteket, rajta a különböző gyógyászati segédeszközökkel. 

A cégek ezeket a termékeket legyártották, és a vényeket benyújtva igényelték vissza a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől az állami támogatások összegét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!