Élő közvetítés

2023.03.21. 16:22

Pécsi közgyűlés: „Óvatosan a pohárral”

Nagy Jenő utcai Óvoda energetikai korszerűsítése kapcsán a kivitelező 18 milliós többletmunkára kért közel 18 millió forintot, amit EIB-hitelből akar kifizetni a város – erről döntött kedden a pécsi közgyűlés.

B. M.

Fotó: Löffler Péter

Barkóczi Csaba fideszes képviselő szerint ezt a többletköltséget az alig látható munkát végző jelenlegi sportbiztos és a távozó innovációs biztos felszabaduló jövedelméből is ki lehetne fizetni, akkor nem kellene megint hitelhez nyúlni.

– Álszent hazug, köpönyegforgató ez a hozzáállás, mert óvodák és bölcsődék felújításához kétmilliárd forintnyi EIB-hitelt vettek fel az előző városvezetés idején – mondta Ruzsa Csaba, a választók által meg nem választott baloldali alpolgármester.

Barkóczi Csaba fideszes képviselő nem érti, hogy miért innen finanszírozzák Török Ottó fővárosi kerületi polgármesterjelölti kampányát és miért fontos ennyire a fővárosi biztos személye a pécsi önkormányzatnak. Az érthető, hogy az MSZP-nek fontos, hogy a fővárosban pozíciót fogjon.

Azt is mondta Ruzsának, hogy „kell a szíverősítő az ülések előtt, de mértékletesen a pohárral”. Ruzsa visszautasította, hogy inna.

Barkóczi javaslatát elutasították, ezért inkább hitelből finanszírozzák a pluszkiadásokat.

Ruzsa egyébként az állította hamisan, hogy Barkóczi kabinetvezető volt a városházán, döntési helyzetben volt az előző önkormányzat idején. Ez köztudottan és tényszerűen nem igaz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!