Postabontás

2023.03.21. 19:06

Lenne feladat bőven a városban! - véli olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: L.L.

Március idusát követően önkormányzati képviselőink is kiléphetnének a „füstös” pártirodák falaiból és megkezdhetnék portyázásaikat az általuk képviselt körzetekben. A szokatlanul kevés fagy okozta károk, és egyéb helyreállításra váró munkák összeírását. Lenne feladat bőven! Ha csak a DN Postabontás rovatát áttanulmányoznák, már akkor se unatkoznának. Csak néhány, az elmúlt időszakban megjelent problémák közül: autóbuszok zsúfoltsága, járatkimaradások.

A főútvonalakon közlekedő csuklós buszok helyett inkább kis befogadóképességű elektromos buszjáratokra lenne szükség, amelyek sűrűbben közlekedhetnének. A csúcsforgalomban bedugult, városba bevezető utak forgalmi rendjének megváltoztatása is indokolt lenne, csakúgy, mint az autóbuszmegállók felgyűrődött aszfaltjának kijavítása. Vagy ott a játszóterek homokjának kicserélése, a kültéri padok deszkáinak kijavítása, lefestése, amelyek szintén megoldásra váró feladatok. Csakúgy, mint a vihar következtében kidőlt fák, védett fasorok fáinak pótlása, koronájuk alakítása, stb. Az se lenne rossz, ha az önkormányzati törvényben előírt, kötelező közmeghallgatásra is sor kerülne, illetve a képviselői fogadóórák is rendszeressé válnának.

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában