PMSC Öregfiúk

2023.03.22. 19:27

A vacsora előtt a PMSC relikviáinak visszaszerzése került terítékre

A pécsi labdarúgás gyönyörű éveket-évtizedeket tudhat maga mögött, de lassan már csak az emlékek maradnak fenn ezekről, s azok is fakulnak. A PMSC Öregfiúk Egyesülete ugyan egyik fő céljaként tekint egy múzeum létrehozására, rengeteg fontos ereklye nem került elő megalapításuk óta.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Összegyűltek egy vacsorára a pécsi labdarúgás nagyjai, ugyanakkor ezúttal nem csak egymás társaságának élvezése volt a céljuk. A vacsora előtt ugyanis a Pécsi Dózsa, a PMSC és a PMFC értékei és ereklyéi kerültek terítékre majdhogynem szó szerint, ugyanis egy asztalt beterítettek a mezek és egyebek.

– Kell egy múzeum a klub számára – jelentette ki Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk Egyesületének elnöke. – Ez a projekt két-három éves legalább. Akkor kezdtük el összeszedni az ereklyéket, amik kint vannak.

Hozzátette, ez idő alatt nagyon kevés tárgy, emlék gyűlt össze, de abból néhányat be is mutatott ez alkalommal. Közte saját, a magyar válogatottban debütáló mezét, de Rapp Imre bőr címeres sporttáskáját is közszemlére tett a vacsora közben.

– Például a Magyar Kupa serleg sincs meg – jegyezte meg közben Tomka János elnökségi tag.

Az egyesület már a megfelelő helyet is kinézte, hol lehetne a kiállítás, de összességében adja is magát, hogy az id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban pallérozódó pécsi tehetségek naponta emellett sétálhassanak el.

Mészáros hangsúlyozta, három módon várják az ereklyéket. Egyfelől letétbe vennék őket, emellett, ha arról van szó, meg is vásárolnák az ereklyéket, s természetesen, ha valaki ajándékba adja a jó cél érdekében, azt is elfogadják. Az is felmerült, hogy a fellelhetetlen trófeákat reprodukálnák.

A vacsora során az elnök felkérte Réfi Gábort, Ott Józsefet és Sólyom Csabát, hogy alakítsanak bizottságot, amely ráfekszik az ereklyék visszaszerzésére.

Az ereklyék visszaszerzésén kívül természetesen a PMSC megalapításának ötvenedik évfordulója is szóba került, amely alkalmából május 13-ra szervez Mészáros a klub, az egyesület és a PSN támogatásával egy egész napos programot például a Fradi ikonjainak vendég játékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában