Időközi választásokat kell tartani

2023.03.24. 17:43

Felbolydult Szalatnak, váratlanul feloszlatta magát a képviselő-testület

Feloszlatta magát a szalatnaki képviselő-testület, hírportálunk információi szerint ennek oka, hogy a testületi tagok nem tudtak együtt dolgozni.

Zs. K.

Fotó: Zs. K.

A község az elmúlt három évben nagyon sok pályázatot nyert, melynek köszönhetően új lendületet vett a település fejlődése. 

Megújult a faluház és az orvosi rendelő, játszótér és pihenőpark létesült, belterületi út- és járdafelújítások valósultak meg, ezen kívül számos kulturális program helyben elérhetővé tételében, a helyi értéktár bővítésében és a közösségszervezésben vállalt szerepet Gulácsi Erika polgármester, aki aktív tevékenységéért 2021-ben Highlights of Hungary Nagyköveti díjban részesült, és a község ugyanebben az évben Településfejlesztési Díjat is kapott. A falu példaértékű közmunka-programja pedig nem egyszer az országos figyelmet is kivívta. 

Amit most biztosan lehet tudni, hogy Szalatnakon időközi választások lesznek, a soron következő (2024. tavasz) választások előtt pár hónappal. Emellett a képviselő-testület az utolsó ülésén döntött a Szalatnaki Nonprofit Kft. felszámolásáról is, amely szintén jelentős anyagi terhet ró a község önkormányzatára. Ráadásul, mint azt a polgármester elmondta, több nyertes pályázatban konzorciumi partner is volt a kft., ezért kérdéses lehet ezen projektek kimenetele is. 

Az idei évre tervezett falunapot a képviselő-testület nem hagyta jóvá, továbbá a Húsvétra tervezett program is elmarad. 

– Szalatnak nincs könnyű helyzetben rezsi ügyben sem, de a szolgáltatóval való levelezést is leállították, ennek következményeit még nem látom előre. A zöldterület kezelésének megoldása is problémás, ehhez kérem a lakosság segítségét. Bármilyen ötletet szívesen veszünk. A barackost – anyagi okokból – a testület különösebben nem szeretné kezébe venni, de a dísztök ültetvényt előkészítjük, az ehhez szükséges eszközök és rendszer rendelkezésre áll. Egyébként pedig a választásokig minden marad, ami Szalatnak működését fenntartja – tájékoztatta a lakosságot Gulácsi Erika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!