Gratulálunk!

2023.03.29. 14:01

Az „Ápolói Hivatás Mesterei" lettek a PTE SZESZI csapatának tagjai

Egészen 2024-ig viselheti a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (PTE SZESZI) csapatának tagjai az „Ápolói Hivatás Mesterei” titulust.

Cz. E.

Forrás: PTE

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az Országos Szakmai Versenyét, melynek döntőjében első helyen végzett a PTE SZESZI csapata.  

Évről évre közel 200 csapat mintegy 800 versenyzője méri össze tudását, majd a legjobb 20 csapat, azaz 80 fő vesz részt az országos döntőben. 2023-ban hasonló létszámú elődöntők után rendezték meg a döntőt március 25-én Budapesten.  

A zsűri a szakma neves képviselőiből tevődött össze, akik a PTE SZESZI Tanerők csapatát találta a legjobbnak, így ők azok, akik egy éven keresztül viselhetik az „Ápolói Hivatás Mesterei” címet.  

A kitüntetéssel kapcsolatban a PTE rektorhelyettese, Betlehem József elmondta, hogy ez egy komoly elismerés, hiszen a versenyen az elméleti tudás mellett a gyakorlati feladatokra is komoly hangsúlyt fektetnek. A PTE Egészségtudományi Karán és a SZESZI-n is fontos oktatási stratégia, hogy minél inkább gyakorlatorientált legyen a képzés, magas színvonalon felszerelt szimulációs tantermekben és eszközökön. Ez a helyes irány, aminek ez a verseny is jó visszaigazolása. 

A PTE SZESZI igazgatója, Zsúdel Antónia Orsolya elmondása alapján egy izgalmas versenyen vannak túl, amelynek a részét képezte egy igen nehéz feladatsor is, amit a Tanerők csapata a zsűri értékelése alapján sikerrel végeztek el. Ezzel sokoldalúságukról tettek tanúbizonyságot az iskola csapatának tagjai.  

A PTE ETK dékánja, Ács Pongrác leszögezte, hogy az ETK a technikumtól a felsőoktatásig képes az egészségügyi képzés teljese vertikumát biztosítani. 5 éves, illetve 6 éves technikumi szakmai oktatásban vehetnek részt a PTE SZESZI-be beiratkozó tanulók, ahol az érettségire történő felkészítés és a szakirányú oktatás párhuzamosan zajlik. A felnőttek számára pedig, az előzetesen megszerzett tudásuk és végzettségük beszámítása mellett 1-2 éves képzés keretében is biztosítják az egészségügyi, egyészségügyi technika, sport és szociális ágazatokon belüli szakmák, szakképesítések megszerzését. A PTE SZESZI-nek jelenleg több mint ezer tanulója van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában