Kivonulnak a családok

2023.03.31. 15:26

Zenével telik meg a pincesor húsvétkor Bólyban

Az Emmausz évszázados hagyománya szerint húsvét hétfőn a bólyi családok rokonaikkal és vendégeikkel kivonulnak a települést övező pincefaluba - idén se lesz ez másként, a helyi pincegazdák nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják rokonaikat és ismerőseiket.

W.K.

Fotó: AS

A pincesor különböző helyszínein 15 órától a Lustige Bohler, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes, valamint a Bier Kapelle gondoskodik a zenei aláfestésről, az Ébert Pince előtt 16 órától Roll'r koncert kezdődik. 

A pincefalu emmauszi programjait megelőzően, szintén a hagyományoknak megfelelően a Batthyány–Montenuovo-Mauzóleumban húsvéti koncerttel várják a zeneszerető közönséget. A 14.30 kor kezdődő rendezvényen fellép a Bólyi Vegyeskar, a Bólyi Harmonika Együttes, Hahner Edvin, Sándor Kinga, Sándor Zalán, valamint Szabó Luca. 

- A neoromán-neogót stílusú épület művészi kiképzésével a maga nemében országos viszonylatban is párját ritkítja, így a zene mellett építészeti különlegességek is várják az érdeklődőket. A belépés a koncertre díjtalan - az Erzsébet Vigadó programajánlója szerint. 

Mindezek mellett "A mi Emmauszunk" szabadtéri fotókiállítás is megtekinthető a húsvéti ünnepek során is - a múltat idéző tablóképek április 4-től 11-ig lesznek láthatók a bólyi Batthyány téren.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában