Postabontás

2023.03.31. 19:06

Bosszúságot okoznak a lomok - fejti ki olvasónk

A szolgáltató weboldalán utánanéztem a lomtalanításra vonatkozó előírásoknak.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Novotni Ákos

Amelyek közérthetők, és egyértelműek. Mégis a városnak az a része, ahol éppen lomtalanítás zajlik – ami ezekben a napokban talán azért kerül a középpontba, mert Pécs frekventált helyszíneit érinti – olyan, mintha hulladéklerakó lenne.

 A kihelyezett lom nem csak a forgalmat nem szabad hogy akadályozza, de a növényzetet se károsíthatja. Azt is kéri a szolgáltató, hogy a bútorok szétszedve kerüljenek a kuka mellé. Ehelyett – mint azt a DN-ben olvastam – a Maléter Pál úton valaki a házi könyvtárát szanálta úgy, hogy kiszórta a feleslegessé vált könyveket a kuka mellé. Ott is hagyták a lomtalanítást végzők. A Petőfi utcában tegnap deszkákat láttam a fűben. Ami szabályszerűen volt kihelyezve, azt elvitték, ami nem, azt ott hagyták. A felhívás egyértelmű, az, hogy ennek a pécsiek nem tesznek eleget, nem a szolgáltató hibája.

Ahol még nem történt meg tehát a lomtalanítás, fontos lenne erre odafigyelni: a lomot is szelektálni kell, mielőtt az utcára kerül. Felesleges próbálkozni építési törmelékkel, üres festékes vödrökkel, gumiabroncsokkal. Amit aztán napikig, hetekig kerülget a lakóközösség, egészen addig, amíg valaki a rendezetlenséget megelégelve rá nem szánja magát, hogy megfelelő helyre vigye. És ez a valaki már több alkalommal én voltam, nem szeretném, ha ebből rendszer lenne. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában