Kosárlabda

2023.03.31. 20:02

Szertefoszlott a hosszasan dédelgetett pécsi álom

Móga Richárd

Fotó: Denes Martonfai

Tömény izgalom helyett könnyed hazai győzelem született Szekszárdon, az NKA Unviersitas PEAC vendégszereplésén, mikoris a versenyben maradásért léphetett pályára Jovan Gorec együttese. 

A találkozó elején úgy tűnt, mintha fennmaradtak volna a buszon a pécsi lányok, így már csak abban lehetett bízni, hogy a szerb vezetőedző, Jovan Gorec a meccset megelőzően vért itatott játékosaival, hiszen nagy szükség lett volna a feltámadásra. Egymásból azért lehetett erőt meríteni, gondolhatunk itt akár Jazmon Gwathmey akaraterejére, akinek kedd este még az MRI vizsgálatát szervezték, de végül nem tartott rá igényt, ugyanis a parketten szerette volna segíteni csapattársait, így a kezdőcsapatba jelölte őt a pécsi tréner. Ennek ellenére nem igen tudta felvenni a ritmust ő sem, viszont a túloldalon Dudásová, aki egykor még a PEAC sikereiért küzdött, gyakorlatilag hibátlan játékkal előrukkolva, alig öt perc játékkal hét pontot jegyzett az első negyedben. Ami ennél is nagyobb gondot jelentett vendégszempontól, hogy a védekezés hagyott némi kivetnivalót maga után, na meg a 18%-os dobószázalék sem volt túl kecsegtető.

A második felvonásra valamelyest sikerült rendezni a sorokat, sikerült egy jó sorozattal nyitni, de így is becsúsztak olyan jellegű hibák, amelyek ezen a szinten már nem férnek bele. Mindenesetre a maréknyi pécsi szurkolótábor minden pozitívumért hálálkodott, így sikerült két pontot lefaragni a nagyszünetre.

Az utolsó két etapban az NKA Universitas PEAC próbálta csökkenteni hátrányát, de hibákból nem volt hiány, plusz a házigazda figyelt arra is, hogy kiszolgálja a hazai közönséget. Ezzel tehát odalett az elsődlegesen kitűzött cél, a négybe jutás, a folytatásban az ötödik helyért lehet parkettre lépni. 

Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 97–74 (30–12, 20–22, 23–17, 24–23)

Tippmix Női Kosárlabda NB I., play-off, negyeddöntő, második mérkőzés. Szekszárd: Studer 12/3, DUDÁSOVÁ 20/9, WALLACE 14/9, Mányoky 11/3, Goree 11. Cs.: Miklós 12/6, KRNJICS 14,Bálint, Horváth D. 1, Boros 2., Holcz. PEAC: Szücs R. 3/3, Wentzel 6/3, Gwathmey 2, Calhoun 10/9, KISS V. 15/3 Cs.: Katanics 10, Simon Zs. 6/6, OLAWUYI 14, Sanchez 8/3, Rátkai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában