Nosztalgia

2022.05.15. 11:00

Ötvenéves érettségi találkozót tartottak Kiskunhalason

Szombaton délután jubileumi osztálytalálkozót tartottak azok az egykori diákok, akik 1968 és 1972 között jártak a II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskolába.

Juhász Jenő

Az egykori diákok virágcsokor elhelyezésével emlékeztek meg az intézmény névadójáról. Fotó: Juhász Jenő

Az intézmény épületénél gyülekeztek, majd ezt követően egy virágcsokor elhelyezésével emlékeztek meg az intézmény névadójáról. Az iskola és a kollégium egyébként 1962-ben vette fel a Rákóczi Ferenc nevet, amit ma is büszkén visel. 

1968 őszén a technikumi képzést a szakközépiskolai oktatás váltotta fel. Ekkor két szak indult be: a mezőgazdasági gépész és a növénytermesztő-állattenyésztő. Ettől kezdve kimenő rendszerben megszűnt a technikumi képzés. Országos szinten több mint kettő évtizedig működött a mezőgazdasági szakközépiskolai képzés e formája. 

Az öreg diákok az intézmény megtekintése után az egykori érettségi bankett helyszínére, a Sóstói-csárdához látogattak, ahol vidám hangulatban idézték fel az egykori diák élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában