Harkakötöny / Galériával

2022.05.19. 14:19

Ittasan, jogosítvány nélkül ütközött egy autóval, majd letarolt egy buszmegállót

Bevonták a vezetői engedélyét, mégis autóba ült és vezetett az a férfi, aki ráadásul feltehetően ittasan ütközött egy másik autóval, majd egy buszmegállót is letarolt Harkakötöny közelében, az 5402-es úton csütörtök délben.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A baleset akkor történt, amikor Kiskunhalas felől Harkakötöny irányába tartott a férfi Ford személygépkocsijával és egy jobbra ívelő kanyart túl nagy sebességgel akart bevenni, de át sodródott a szemközti sávba, ahol előbb egy szembe jövő Citroën oldalának és hátuljának csapódott, majd az út menti buszmegállóba hajtott, ahol kidöntötte buszmegálló tábláját.

A Citroën vezetője, egy fiatal hölgy észlelte ugyan a nagy sebességgel érkező gépkocsit, ezért megpróbált lehúzódni az út szélére, de így sem tudta elkerülni az ütközést.

A baleset során egyik gépkocsi vezetője sem sérült meg, utasok pedig nem voltak egyik járműben sem és szerencsére a buszmegállóban sem tartózkodott senki a baleset idején.

A helyszínelés során fény derült arra, hogy a Ford vezetőjének a jogosítványát korábban ittas vezetés miatt bevonták, ráadásul felmerült nála az ittasság gyanúja is, ezért vérvételre előállították a rendőrök. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

Két hete a közeli Tázláron döntötte össze egy buszmegálló épületét egy kisteherautó, ott a sofőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, rajta kívül nem volt más sérültje az ottani balesetnek. Annak a balesetnek a vizsgálata is még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában