Galériával

2022.05.20. 14:30

Kiskunhalason tanácskoznak a belgyógyász szakemberek

A Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának 51. Tudományos Ülése zajlik Kiskunhalason a Bibó István Gimnázium sportcsarnokában, a három napos tanácskozáson közel négyszáz orvos és egészségügyi szakdolgozó vesz részt és mintegy száz előadás hangzik el. A konferencia házigazdája Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza.

Pozsgai Ákos

A képen (balról): Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere, dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza főigazgatója és Prof. Dr. Lengyel Csaba a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának elnöke. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A klasszikus belgyógyászat az orvostudomány egyetemes jellegű alaptárgya. Története során – évszázadok alatt – számos orvostudományi szakterület levált róla. Az utóbbi 30-40 évben az orvostudomány fejlődése és az ezzel járó ismeretanyag mennyiségi növekedése minden korábbi képzeletet felülmúlt, olyan szűkebb szakterületek és további speciális tudományterületek jöttek létre, mely a fejlődés elkerülhetetlen következménye – írta a tudományos ülés meghívójának bevezetőjében dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza főigazgatója.

A tudományos munka már a konferenciát megelőzően a halasi Mobil Járványkórházban a többszervi elégtelenségben szenvedő betegek legkorszerűbb életmentő terápiás megoldásait bemutató szakmai egyeztetésen elkezdődött. A tudományos ülés további részében a témák között kiemelt hangsúlyt kap a Covid-járvány tapasztalatai.

A konferencia megnyitóján Prof. Dr. Lengyel Csaba a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának elnöke, majd Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere köszöntötték a tanácskozás résztvevőit. A tudományos ülésen konkrét eseteket bemutatva mondják el a tapasztalataikat a szakemberek. Újdonság a korábbi konferenciákhoz képest, hogy a kiskunhalasi tudományos ülés egyben nemzetközi is, hiszen Szabadkáról is érkeztek orvosok, újdonságnak számít az is, hogy a belgyógyászok és a specialisták mellett a tanácskozás programjába bevonták a háziorvosokat és a szakdolgozókat is, a közös tapasztalatcsere még hatékonyabbá teszi a gyógyító munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában